17 Haziran 2012 Pazar

Yetenek + Kalite <> Şans + Azim

İlk çeyrek finalistler belli olurken ilk maçlar öncesi kimilerince favori görülen Rusya ile ev sahibi Polonya eleniverdi. Yunanistan ve Çek Cumhuriyeti ise 2004'den sonra 2012'de de çeyrek finaldeler.
Aynı saatte başlayan maçlarda maç gezmek yerine maçlardan birini tümüyle izlemeyi seçmişimdir hep. Dün de ben de Rusların sürprize mahal vermeyeceğini düşünerek Polonya - Çek Cumhuriyeti maçını izledim. Not düşeyim, ilk yazılarımda da belirttiğim gibi Rusların asla turnuvayı kazanabilecek noktada olduğunu düşünmemiştim. bkz http://futbolunilahlari.blogspot.com/2012/06/rosicky-ve-rus-ruleti.html
Smuda'nın Obraniak ısrarı, Obraniak'ın ise bir türlü beklenen performansı verememesi tüm Polonya ataklarının Kuba üzerine yıkılması sonucunu beraberinde getirdi. İlk günkü yazımda Smuda'nın aynı 11 ile turnuvayı bitirebileceğini yazmıştım. Yaptı da... Fakat bu manasız ısrar elenmelerine sebep oldu. Tek hücum varyasyonları olan sağ kanat organizasyonları Kadlec- Libersky savunması ile kesilince sadece gelişigüzel ataklar ile pozisyon aradılar. İlk yarı pozisyon da bulmalarına rağmen atamamalarına tecrübesizlikleri nedeni ile baskı da eklenince ikinci yarı Çek Cumhuriyeti oyunun kontrolünü ele geçiriverdi. Baros kırmızı kart görerek oyun dışında kaldığı Antalya maçından bu yana en diri ve verimli oyunun oynayınca Rosickysiz bile kazandılar. Turnuva da Çek Cumhuriyeti'nin kaderini yeniden çizen Kadlec'in stopere kaydırılışı bu maçta iyiden etkisini gösterdi.
Diğer taraftan ise Yunanistan'ın Rusya'yı turnuva dışına itmesi ise gerçekten manidar. Maç öncesi arabada maçı izlemeye giderken dinlemiştim kadroları ve her ne hikmet ise içimde bir an için Rusların üst tura çıkması kesinleşmişti izlenimi uyandı. Herhalde benzer izlenim oyunculara da yansıdı ki kendilerinden daha kötü ve tecrübesiz Yunanistan'a kaybedebilmişler.
Çeyrek finalde Çek Cumhuriyet'inin rakibi Portekiz olur ise şansları bence %50 ama Danimarka ve Hollanda karşısında şansları yok. Yunanistan'ın ise muhtemel rakibi Almanya karşısında şansları yok. Hatta farklı sonuçlanacağına inanıyorum..
Ölüm grubunda görüşmek üzere..

Hiç yorum yok: