13 Haziran 2012 Çarşamba

Rosicky ve Rus Ruleti

Euro 2012'de grup maçlarında ikinci turlar başladı. Yunanistan, Çek Cumhuriyeti karşısında Cech'in hediyesine rağmen tutunamazken, ev sahibi Polonya kimilerin favorisi Rusya karşısında beraberlik kaptı.

Çek Cumhuriyeti'nin Rusya maçı sonrası savunma değişikliği yapacağı aşikardı. Bilek sol bek Kadlec'i Sivok'un yanına kaydırarak hem Sivok'un verimli olduğu sağ stoperde kullanabildi hem de Kadlec'in hızı ile savunmaya biraz olsun esneklik kazandırabildi. Bunun yanında sağ bek Selasie'nin şu ana kadar turnuva da parlayan yıldız olduğunu söyleyebiliriz. Böyle olunca turnuvanın en kötü - kendilerinden bile - hücum takımı karşısında 90 dakikayı pozisyon vermeden tamamlayabildiler. Eğer Cech 2008 günleri hatırlamasa maç onlar için strese bile girmeyecekti. Buradan Bilek'in Rosick kararını saygıyla karşılamak gerekli, Polonya karşısında Arsenalli yıldıza çok ihtiyaçları var. Yunanlılar ise atamadıkları ve savunamadıkları turnuvada tur şanlarını Rusya maçına taşıdılar.Ama bu halde işleri çok zor. Ne atanları iyi ne de tutanları..


Rusların genç yıldızı turnuvada 3. golünü attı.

Rusya için Çek Cumhuriyeti maçı yanıltıcı olduğunu düşünmüş ve yazmıştım. Fakat o maç da bile ortaya çıkan bir defoları vardı. 60. dakikadan Shkorov,Denisov,Zryanov orta sahası resmen yürümeye başlıyorlar. Orta sahada pas alışverişleri yavaşlıyor,pres neredeyse sıfıra iniyor.Bu yüzden takım ileride kaptırdıkları her topta pozisyon verir hale geliyor. Bu yorgunluk katsayılarındaki artış bir sonraki durakları olan ölüm grubu karşısında onların şanslarını oldukça azaltır. Polonya'da ise Smuda'yı ilk maçta oyuna müdahale etmemesiyle eleştirmiştik. Fakat bu maçta ikinci yarı başlarken oyuncu değiştirmeden takımının oyununu değiştirerek bir puanı kurtardı. İlk yarıda nispeten durağan geçen ve yerleşik savunmalara hücum edilmeye çalışılan maçı ikinci yarı koş-koş düzenine döndürerek Rusların hem erken yorulmalarını sağladı hem de set hücumunda yaratamadıklarını geniş mesafede üretebildiler. Yarı başladığında intihar gibi gözüken bu Rus Ruleti, Rusların pozisyonlardan yararlanamaması ile ödülünü verdi. Polonya için Çeyrek Final yolunda Çekleri yenmek zorundalar. Bu maçta gösterdikleri defansif bireysel performans ile şansları oldukça yüksek. Bunun yanında tek etkili oldukları sağ kanat varyasyonlarında onları Limbersky-Pilar ikilisinin karşılayacak olması şimdiden tebessüm yaratmıştır Polonya'da.
Ölüm grubunun hakikaten öldürücü maçlarında görüşmek üzere..


Hiç yorum yok: