18 Haziran 2011 Cumartesi

Nuri Şahin'in Marca Röportajı


Mesut'un açtığı kapıdan girdi Real Madrid'e bu yaz. Mesut da biraz bilinmeyenli olarak gelmişti ama oynadığı futbolla şimdiden efsaneler arasına girmesi bekleniyor. Bakalım Nuri de aynı başarıyı yakalayabilecek mi? Yine Spormax'ten Serdar Kamaç kardeşimin katkılarıyla Nuri'nin Marca röportajı...
Bundesliga şampiyonluğu yaşamanın hemen ardından, Real Madrid’e transfer oldun. Büyük bir mutluluk yaşıyor olmalısın…
Evet, dünyanın en büyük kulübüne geldim. Her futbolcu, kariyerinin bir döneminde de olsa burada oynamak ister. Ben de böyle bir fırsatı elde ettiğim için çok mutluyum. Bu noktaya gelebilmek için çok çalıştım. Gerçekten çok mutluyum.
Real Madrid’de formayı kapmak kolay olmayacak. Xabi Alonso ve Khedira gibi isimlerle mücadele etmelisin.
Tabi ki Real Madrid gibi bir ekipte rekabet çok daha zorlu. Ancak bunu başaracağıma eminim. Bu konuda endişem olsa zaten buraya gelmezdim. Madrid’in değişilmezlerinden olacağım, buna hiç şüphem yok.

Dortmund’dan Madrid’e gelmek, yalnızca futbol kariyerin açısından değil, hayatın için de büyük bir değişiklik olacak. Yeni şehrini gezme fırsatı bulabildin mi?
Şehre zaten daha önce de gelmiştim. Madrid çok güzel bir şehir, burada yaşayacak olmaktan dolayı çok mutluyum. Temmuz başında geleceğim. Kendime bir ev de buldum. Taşınma sürecim için her şey hazır.
Mourinho ve yeni takım arkadaşlarınla çalışmaya hazır mısın?
Sakatlığımı tamamen atlattım. Madrid’e tamamen hazır bir şekilde geleceğim. Yeni arkadaşlarımla çalışmaya da hazır olacağım.
Onların arasında; çok yakın arkadaşların Mesut ve Hamit de var.
Yeni takımımda tanıdığım insanların olması benim için işleri çok kolaylaştıracak. Mesutla konuştum, bana burası hakkında çok şey anlattı. Onun verdiği bilgiler bana hazırlanmamda çok yardımcı oluyor.

Sana İspanyolcanın ne kadar karmaşık bir dil olduğunu anlatmış olmalılar…
Kısa sürede akıcı bir şekilde konuşmayı umuyorum. Zaten neredeyse 1.5 yıldır İspanyolca dersleri alıyorum.
Yani kendine İspanya’ya transfer olmaya mı hazırlıyordun? Bir sonraki durağının burası olmasını bekliyor muydun?
Hayır, kafamda İspanya’ya transfer olmak yoktu, sadece yeni bir dil öğrenmek istiyordum. Dortmund’dan takım arkadaşlarımla ders alıyordum. Öğretmenimiz de Lucas Barrios’un tercümanıydı.
Bize İspanyolca bir şeyler söylemek ister misin?
Por ejemplo que es mi objetivo que la próxima vez que hablemos lo hagamos sólo en español.(Bir sonraki röportajı tamamen İspanyolca yapacaklarını söylüyor.)

1 yorum:

Era dedi ki...

cok mutlu ediyor tabi genc kardeslerimizin bu noktara gelmesi. Ancak Mesut ve efsaneler olayina katilmiyorum. Zidane ile kiyaslaniyormus ispanyol medyasinda, henuz o asamaya gelmesi icin cok daha buyuk basarilara yelken acmasi cok daha calismasi lazim. Nuri icin soyle bir sans durumu var, Khedira ile forma rekabetine girecegini sanmiyorum, onun olmasi gereken yer alonso'nun oldugu yer. Xabi 30 yasinda ama fiziki kalitesi morinho nun standartlarinda degil. Bence nuri alir formayi ve umarim hic birakmaz.