29 Haziran 2011 Çarşamba

Gelecek 10 Yılın Real Madrid'i


Teknik adamların tarzları farklı farklıdır. Oyuna bakış açıları, kadro kurarken ki tercihleri ve daha birçok etkenle ayrılırlar birbirlerinden. Jose Mourinho da günümüz itibariyle dünyanın en iyi teknik adamlarından biridir ve onunda tarzı farklıdır. Ancak sezon öncesi Valdano'yla da yolları ayıran Real Madrid yönetimi anlaşılan o ki Jose'yle farklı bir rota belirlemişler. Şu an takıma katılan yada katılması beklenen gençler ne Real'in ne de Jose'nin tarzı. Real Madrid, özellikle Perez yönetiminde hiçbir zaman geleceğin takımını kurma prensibinde olmadı. Anlık başarılar ve ne olursa olsun kazanmak her zaman ilke olmuştu. Mourinho'yu da bu yüzden getirmişlerdi. Barcelona'nın hegemonyasına son vermesi için. Ancak geçen sezon Portekizlinin etkisi sadece Kral Kupasıyla sınırlı kaldı. Diğer kulvarlarda önceki sezonlardan farklı bir görüntü olmadı. Herhalde sezon öncesi Perez ve Mourinho bir araya gelip ciddi ciddi Real'in başarılı olma kriterlerini tartıştılar. Çünkü Mourinho da ne Chelsea de, ne Inter de, ne de Porto da transferlerini takımı gençleştirme, uzun yıllar başarılı olabilecek bir kadro kurma politikası altında yapmamıştı. Ancak bence ikilinin ortak kararı Barcelona'yı yıkmanın tek yolunun-ki en doğru yol-uzun yıllar beraber oynayabilecek bir kadrodan geçtiğini anladılar.

Tabi bunda geçen sene alınan genç yıldızlar Di Maria ve Mesut'un da performansını üst düzeyde olmasının da büyük etkisi vardı. 2 transfer sezonunda da alınan isimler Carvalho ve Hamit hariç 18-22 yaş aralığında. Alınması düşünülen iki isim Neymar ve Coentrao da bu sınıfa giriyor. Real Madrid'in oynaması yüksek ihtimal olan isimlerinden şöyle geniş bir kadro yaparsak, Kalede; Casillas (30) Savunmada; Ramos (25)-Pepe (28)-Carvalho (33)-Marcelo (23)-Varane (18)-Albiol (25)-Arbeloa (28)alınması muhtemel Coentrao (23)Orta sahada; Nuri (22)-Mesut (22)-Khedira (24)-Canales (20-Granero (23)-Xabi Alonso (29) İleride; Ronaldo (26)-Di Maria (23)-Higuain (23)-Benzema (23)-gitmezse Kaka (29) ve alınması durumunda Neymar (19) yada alternatifi Agüero (23)...

Bu 2 senede katılan ve katılacak isimlerle Real Madrid'in yaş ortalaması 24.6'ya düşüyor ki ciddi bir rakam bu. Yani hem Real Madrid hem de Mourinho tarzlarının dışında bir işe kalkışıyorlar bu sezon. Mourinho'ya sabredilirse bu düşüncenin sonuç vermemesi çok zor. Çünkü elde Barcelona'dan sonra dünyanın en iyi kadrosu var. Bu sene kazanılabilecek bir lig yada Şampiyonlar Ligi ise işin kaymağı olur. Tabi bu söylediklerim çok masum düşünceler. Perez gibi yarın ne yapacağı belli olmayan bir adamla yola çıkılmaz. Bu kadro önümüzdeki sezon bir şey kazanamazsa dağıtılıp, Mourinho'nun da işine son verilebilir ama şu an için doğruyu yaptıkları bir gerçek. Tek gereken ise sabır, sabır, sabır.

6 yorum:

Uğur TÜRKER dedi ki...

güzel de. bu oyuncuların çoğu 2 sene sonra performansı Real Madrid için yeterli görülmeyerek yollanır. yada oynayamadıkları için ayrılırlar.

Beyzade dedi ki...

Sevgili Uğur, zaten son paragrafta da bundan bahsettim, Perez'in dengesizliğinden:))

seladdin mercanlar dedi ki...

Real Madrid gencleri toplayarak degil, bunyesinde yetistirecegi futbolculari A takima katip iskelet olusturarak basarabilir.

Beyzade dedi ki...

Sevgili Tevagyut; tarihinde bunu çok ender yapmış bir kulüpten senin dediğini beklemek çok hayalcilik olur.Dediğin çok doğru ama Real Madrid için fazla iyimser:)

seladdin mercanlar dedi ki...

Sevgili Beyzade; Real Madrid 'in genlerinde bunun olmadigi asikar tabii, ama Barcelona 'yi gecmesi icin yapabilecegi baska bir sey yok. Barcelona rakibine topla oynama suresi olarak 10 saniye ya veriyor ya vermiyor, inanilmaz bir savunma anlayisiyla oynuyorlar ve rakibin kim oldugunun hic bir onemi yok, bu da toplama adamlarla yapilacak bir sey degil :)

Adsız dedi ki...

gençlik önemli ama tecrübe herşeyden daha önemli. barça hala en iyisi.