7 Temmuz 2012 Cumartesi

Real Madrid 2012 - Transfer gündemi, Kaka ve Nuri Şahin

Jose Mourinho Real Madrid'in başına geçtiği gün 2 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'ni kazanacağım demişti. Çünkü  herkes gibi O'da farkındaydı ki bu kadro ve transfer bütçesi Avrupa'da bir iki takım hariç fazla büyüktü Şampiyonlar Ligi alt turları için. İlk yılında yaşadığı Barcelona sendromunu Pepe'nin pozisyonu ile açıklamak oldukça mümkün. Rakibini İnter'de durdurmuş olmanın verdiği özgüven ile sahaya çıkan Portekizli elenmekten kurtulamadı. Geçtiğimiz sezon ise Şampiyonluk senesi idi Mourinho'nun kafasında. Ligde alt ettikleri Katalanlar ile Şampiyonlar Ligi finalinde oynayacaklarını öngördüler. Ama kaderin cilvesine bakın hem Madrid hem de Barça Allianz Arena'daki maçı televizyondan izlediler. Aslında sorun bu iki takımda değil İspanya ligi kalitesinin gitgide düşmesi sonucu rekabet alanın daralmasında idi.

Lassana Diarra Fenerbahçe'de / Galatasaray'da .. Bu haberleri çok okuduk..
2012 / 2012 sezonu öncesi Madrid semalarında değişik hava akımları söz konusu. Eğer Jose Mourinho'nun takımı bu yıl da Şampiyonlar Ligi'ni kazanamazsa çatlak sesler ciddi şekilde duyulmaya başlanır. Ayrıca çaylak Tito yönetiminde sezona girecek Barcelona'ya karşı elde edilen üstünlük ise kaybedilmemeli. Belki de dünyada başarısızlığa en az tahammül olan şehir Madrid.

En büyük muamma Kaka'nın durumu. 3 sene önce $ 64 M eden Brezilyalı artık Galatasaray ve Fenerbahçe'nin bile gündemine geliyor. Çok fazla potansiyel talibi olmasına karşın kazandığı para ve artık üzerine yapışan müzmin sakat etiketi onun transferini zorlaştırıyor. Mourinho ise Mesut Özil'in arkasında Kaka'yı tutmaktan rahatsız çünkü bu denli bir süperstarın yedek kaldığı zaman sorun çıkarmayacağını düşünmek hayalcilik olur. Kaka'nın ayrılışı Madrid için bir nevi kurtuluş olacak. Keza görülüyor ki Kaka, eski günlerinden oldukça uzakta. Aslında ülkemiz iyi bir durak olabilir.

Kaka Lehite'nin ayrılma zamanı geldi..
Real Madrid'in orta sahası tabiri caiz ise Amele Pazarı gibi. Lassana Diarra ve Fernando Gago seçilmeyi bekliyorlar. Fransız olanı için bizimkiler yollara sıkça dökülürken, Arjantinli oyuncunun geleceği ise tam bir muamma. Kiralık olarak gittiği Roma'da da istenileni veremedikten sonra yüksek yıllık ücreti ile Madrid'de bir yıl daha idman yapar. Pedro Leon da düzen bozulmadı ve oyuncu yine kardeş takım Getafe'ye kiralandı.

Türk oyuncuların durumu ise yeni yapılacak transferlere bağlı. Eğer Luka Modric - Maicon ikilisi takıma katılırsa Hamit Altıntop'un durumu ayrılabilirden kesin ayrılacak şeklinde değişecekken, Nuri Şahin'in ise kiralanması gündeme gelebilir. Sakat geçirdiği bir sezon sonrası yedek beklemesini istemiyecektir Mourinho, düzenli oynaması performans yakalaması açısından şart. Aksi halde Nuri Şahin iyi bir hazırlık dönemi geçirir fizik temposunu yükseltebilir ise takımda ilk 11'de bile yer bulabilir.

Hücum hattında tüm yıl konuşulan Higuain senaryoları durulunca değişiklik beklenmiyor. Sadece Kaka'nın ayrılması durumunda bir hücumcu katılması beklenebilir. Bu oyuncu konusunda Mourinho'nun süpriz bir seçim yapacağını tahmin ediyorum. Her ne kadar Angel Di Maria'yı oğlu gibi sevse ve Arjantinli oyununu her gün bir adım ileri taşısa da hücum hattında geliştirilebilir tek pozisyonun sağ açık olması bende yerine / yanına transfer yapılabileceği izlenimi oluşturuyor. Özellikle Maicon artı yeni bir sağ ayaklı sağ kanat oyuncusu Real Madrid'in hücum etkinliğini 2 ile çarpabilir. Muhtemel adaylar Lucas & Luis Nani.


Savunma için alternatif yaratmak Real Madrid'in en öncelikli konusu. Stoper konusunda yaşanan kısırlık Dünyanın en iyi beklerinden Sergio Ramos'un savunmanın ortasına kaydırılmasına sebep oldu. Dolayısı ile Ramos'un sağ bek performansından da yoksun kalmış oldular. Bu pozisyonda dönem dönem Hamit Altıntop'u bile denedi Mourinho. Öte yandan havuzda dünya çapında fazlaca stoper yok. Ellerinde Pepe, Ramos, Varane ve Albiol'un olduğunu düşünürsek hızlı ve süpürücü bir savunmacı kadroya katılacaktır. Eğer Maicon transferi gerçekleşmez ise pahalı bir stoper alınarak Ramos'un sağ beke geri dönmesi ihtimaller arasında.


Hırvat oyuncu Luka Modric dengeleri değiştirebilir Madrid semalarında..
Real Madrid'in 2012 / 2013 kadrosunun 2011 / 2012 kadrosundan 3-4 oyuncu dışında çok fazla değişmesi beklenmiyor. Yapılacak transferler takıma muhakkak artı sağlayacak ve eksik giderecek türden olacaktır. Ve takımınız Real Madrid kalitesinde ise bu nokta transferlerin maliyetleri ile ligimizde takımlar kuruluyor. Fakat ne olursa olsun Jose Mourinho'nun bu sefer kaybetme lüksü yok.

2 yorum:

admin dedi ki...

sitedeki yazı stilini değiştirirseniz daha güzel olacak. şu anki bence hiç güzel değil. kolay gelsin :)

Adsız dedi ki...

hamit bekte oynarken çok verimli oynadı aslında(ama o mevkide mutlu olduğunu hiç sanmıyorum daha çok sağ iç oyuncusu(açıkta oynayınca çok sıkışıyor hızlı olmadığından))