17 Temmuz 2012 Salı

Tek başına rekabet - Selçuk İnan

Nasıl bugünlerde UEFA Kupası zaferinin dönüm noktası Hagi'nin takıma katılması olarak görüyor isek 15 sene sonra, bugünlerde yeniden doğan Galatasaray için dönüm noktası Selçuk İnan'ın takıma katılışı olarak tanımlanacaktır.

Geçtiğimiz sezon sonu ezeli rakibi Fenerbahçe ile ekonomik ve sportif fark tam " kapanması zor anlara " ulaşmıştı. O günlerde ise son yılların en önemli Türk futbolcularından Selçuk İnan bonservis bedeli olmadan Trabzsonspor'dan ayrılmaya hazırlanıyordu. Hemen herkes Selçuk İnan'ın Fenerbahçe'yi tercih edeceğini düşünüyor ve Fenerbahçe'nin yıllardır aradığı oyuncuya kavuşacağı aşikardı.

Selçuk İnan - Taraftarları O'nu
yerli Xaxi diye çağırıyorlar.
İşte ne oldu nasıl oldu bilmiyorum ama Selçuk İnan Galatasaray'ı tercih etti ve yıllar sonra tarihe geçecek bir geri dönüşe imza attı Galatasaray. Bu yazıyı, sezon bitmeden önce yazacaktım ama Hamit Altıntop'un tercihini bekledim. Keza Hamit Altıntop ta benzer bir etki yaratacak bir oyuncu. 

Tersini düşünelim isterseniz,sanırım daha açıklayıcı olacak; Selçuk İnan ve Hamit Altıntop'un Fenerbahçe'ye katıldığını. Kimse çıkıp ta maliyet hesabı yapmasın, Christian ve Mehmet Topuz'un maliyetleri Selçuk-Hamit ikilisinden çok da az değil. Size şöyle bir kadro yazayım : Volkan - Gökhan - Yabancı Stoper - Egemen - Hasan Ali - Hamit Altıntop - Selçuk İnan - Mehmet Topal - Stoch - Kuyt ve Sow ....

Ortaya öyle bir kadro çıkıyor ki yabancı takviye yapmak bile zor. Alacağınız yabancı oyuncunun en az bonservisi € 10 M olacaktır. Siz bir de uzun vadeli getirisini düşünün bu Milli Takım bozması kadronun.

Bu nedenle yazıyorum Selçuk İnan Galatasaray tarihindeki ikinci Hagi'dir diye. Belki Karpatların Maradonası gibi dünya çapında oyuncu değil, en azından şimdilik, belki sonunda O'nun gibi bir Avrupa Kupası getiremeyebilir ama adı şimdiden Galatasaray tarihine geçti; Sadece kazandıkları / kazanacakları ile değil kazandırtmadıkları ile.

Görünen O ki Galatasaray, önce Stadyum hamlesi ve ardından Selçuk İnan - Hamit Altıntop piyangosu ile gerisinde kaldığı ezeli rakibi Fenerbahçe'yi yakalama noktasında. Bizlere de bu rekabeti keyifle izlemek ve bu rekabetin Avrupa Kupalarına da yansımasını beklemek düşüyor.

Hiç yorum yok: