21 Temmuz 2012 Cumartesi

Fenerbahçe'de Semih Şentürk Arayışı - Forvet Transferi

Aykut Kocaman'ın " savunma ve orta sahaya olmak üzere 2 transfer istiyoruz " dediği basın toplantısı internet sitelerinin arşiv bölümlerine düşmeden Fenerbahçe'de forvet transferi girişimleri başladı. An için ise en çok konuşulan ve hatta " Fenerbahçe'yi red ettiği " söylenen isim Stefan Kiesling.
Peki neden Kiesling ?

ARANIYOR !!!
Türkiye'de hemen herkes Semih Şentürk'ün yeteneklerinin farkında. Semih özellikleri ile aranan, sahadaki oluşan tüm skorlara göre oyuna sürülebilen bir kaliteli yedek. Ama o kadar... Fenerbahçe'de geçirdiği 2 iyi sezon dışında görüldü ki Semih Şentürk performans - süre istatistiklerinde oldukça sıkıntılı. Özellikle geçtiğimiz yılın ilk yarısında ( Sow gelmeden ) Aykut Kocaman'ın kafasında yarattığı soru işaretleri o kadar büyük ki € 20 M'luk Moussa Sow'un arkasına benzer maliyetli bir santrfor transferi düşünülüyor. Aslında, Henry Bienvenu benzer bir adım olarak atılmıştı. Görüşümce Bienvenu ilk 11 için değil yedek forvet olarak transfer edildi. Zaten Fenerbahçe yönetimi devre arası takıma iyi bir golcü alacaktı sadece suların durulmasını beklediler. Ama Bienvenu'da görüldüki Semih Şentürk yerine alacağınız adam €4Mlık olamaz. Size onun vereceği kaliteyi sağlayamaz. Fenerbahçe'nin yedek forvet maliyetinin bile € 10-15 M bulmasının sebebi bu; en az Semih Şentürk özelliklerinde birinini arıyor olmaları. Nasıl Semih, mağlup iken ceza sahası golcüsü, serseri topların adamı ve hava hakimiyeti için sahaya sürülebiliyor ; galip iken rakip sahada top tutabilmesi, kontra ataklardaki pas yeteneği ve yine uzun toplardaki başarısı ile oyuna girebiliyorsa yeni alınan forvet oyuncusunun da bunları yapabiliyor olması lazım. Aksi halde hem yönetim hem de Aykut Kocaman daha zor olan Semih-Rehabilitasyonu işine gireceklerdir. Saydığımız bu özelliklere sahip bir oyuncu ise bahsettiğimiz maliyetlerde. 

Kısacası Aykut Kocaman 3 sene önceki Semih'i tüm dünyada arıyor. Eğer bulabilirse paradan bağımsız bir imza yarışı olacaktır çünkü o Semih çok fark yaratıyordu, gerçekten...

Hiç yorum yok: