21 Şubat 2012 Salı

Şampiyonlar Ligi Son değil


Jose Mourinho'nun dün söylediklerinin başlığı buydu. La Liga'da puan farkını 10'a çıkartınca ve Şampiyonlar Ligi'ni de ciddi kazanma şansı olunca akıllara Jose sezon sonunda 2 kupayı alınca gider mi sorusu geliyor doğal olarak. Bahis şirketleri de zaten Şampiyonlar Ligi'ni kazanması muhtemel 2 takımı belirlemiş. Barcelona bir adım önde arkasında Real. Bayern Münih de 3.şanslı takım. Ama tüm bunlardan öte merak edilen Mourinho'nun sezon sonunda ne yapacağı.

As'ın sorularını cevaplamış Portekizli. Porto ve Inter'de kupayı kazandıktan sonra ayrıldınız, Real Madrid'te de 3.zafer gelirse ayrılır mısınız diye sorulunca; "Böyle bir neden ayrılmama sebep olmaz. Porto'dan ayrıldım çünkü zamanı gelmişti, başka hedeflerim vardı. Inter'den ayrılmaya ise Şampiyonlar Ligi finalinden önce karar vermiştim" demiş. Şampiyonlar Ligi'nde başarı ve başarısızlık durumu sizin Real Madrid'te ki geleceğinizi etkiler mi sorusuna ise cevabı net olmuş: "hayır".

Barcelona'ya Kral Kupası'nda elendikten sonra 4 lig maçını da kazanan ve şu an 10 puan önde olmanın keyfini süren Portekizli eklemiş: "Benim için La Liga en önemlisi. Çünkü ligde en iyi takım kazanır. Şampiyonlar Ligi'nde ise bazen en iyi takım kazanamayabiliyor". Şu cümlede ise birçok şeyin altını yaparken bizleri 2004-2005 sezonuna da götürüyor. Orada Barcelona ve Bayern Münih'i saf dışı ettikten sonra Liverpool'a beklenmedik şekilde elenince maç sonunda o meşhur cümleyi kurmuştu: "En iyi takım kaybetti". Harika bir açıklamaydı.

Şimdi ise Barcelona'nın öncelikli hedefinin Şampiyonlar Ligi olduğunu bildiğinden temkinli yaklaşarak, mezarı da hazırlıyor, Lig daha önemli diyerek. Müthiş bir zeka var adamda şeytanca da olsa. Sözlerini bitirirken Guardiola'ya da dokunduruyor. Safça bir surat yapısıyla söylüyor ama altında binbir şeytanlık yatıyor: Ligi kazanmak, bir teknik direktörün saygınlığı için çok iyidir. Bütün bir sezon işinizi iyi yaptığınızın göstergesidir". Acaba 10 puan geride olan kendisi olsa aynı şeyleri söyler miydi? Cevabı belli değil mi? Seviyorum seni Jose.

3 yorum:

nötr dedi ki...

böylesine sıradan ve kibirli bir adamı ilah yapan anlayışın doğduğu ortam ancak ve ancak türkiye gibi bir kaos mecrası olabilirdi. kılıfı şimdiden hazırlaması dışında hiçbir müspet yanını göremedim, bomboş bir yazı.

Beyzade dedi ki...

Sevgili Nötr, Mourinho'nun sadece Türkiye'de ilah yapıldığını düşünen biri de ancak Türkiye'de yaşayan biri olabilir.

Adsız dedi ki...

Biz Barca'dan daha iyi takımız mı? demek bu.Çay demle Mou.Rafael Benitez'in iki sene tokat vurması hiçde beklenmedik bi durum değil.Bu adam değilmiydi en büyük organizasyon şampiyonlar ligi diyen.Nisan-Mayıs geliyor,olası eşleşme kapıda,bahanede hazır.Buradan da bi bahane; başkent'e çalınan peneltılar,Barcaya çalınmayanlar.Sakatlıklar ve kısmen bu durumun sonucu guardiola'nın oyuncu tercihleri.Ligdeki durum tamamen bunların sonucu ek olarak tabiki ronaldo'nun getafe,zaragoza,gijon...performansları.Zeki adam cidden chelsea'den kovulmasına da kapak bulmuş,bi taşla iki kuş.