27 Şubat 2012 Pazartesi

GS:3 BJK:2/Ne Derbiydi Bee?


Düşünün iki takım taraftarından birisin. Maçı seyahat ettiğin için izleyememişsin ya da bir yerde olduğun için kaçırdın diyelim. Gece eve geliyorsun, 3 dakikalık özet görüntüyü izlesen, "vay anasını ne maç olmuş be" dersin. Karşılıklı goller, son dakikada kaçan pozisyon ve ardından gelen galibiyetle dövünürsün, böyle muhteşem bir derbiyi izleyemedim diye. Ama izleyenler bana hak verecektir. Son dakikası hariç son yılların en kötü derbilerinden biriydi. Hani aslında kötü bir film izliyorsun ama senarist öyle bir yazmış, yönetmen de öyle bir çekmiş ki vay arkadaş ne finaldi dersin. Bu da çok garip bir maçtı. Galatasaray 4 pozisyona girdi 3'ü gol oldu. Beşiktaş 2 pozisyona girdi, artı biri de Semih'in ikramıydı.

Hadi diyelim bu sezon klasik olduğu gibi Beşiktaş'ın mazereti vardı. Sakatları, kart cezalısı Fernandes'i falan. Peki ya Galatasaray. Yani sezon boyunca Galatasaray'ın oynadığı futbola bakan ve diğer takımları pek izlemeyen biri sarı kırmızılıların 9 puan farkla nasıl lider olduğuna şaşırır. Ama Türkiye burası oluyor işte. Diğer takımlar saçma sapan puanlar kaybedince Galatasaray kötünün en iyisi olarak 9 puan farkla lider oluyor.

Galatasaray'ın bu sezon çok iyi oynadığı maç sayısı benim aklımda bir Fener derbisi bir de Kayseri'de ki rahat galibiyet. Onun dışında aslında hep diken üstünde giden bir maçta kırılma anları Galatasaray lehine gelişmiş. Kötü oynamıyorlar ama çok bir şey de göstermiyorlar. Çok iyi bir kadroları ve bu ligin kitabını yazmış bir teknik direktörleri var. Ama bu iyi kadro iyi futbol oynamıyor. Zaten diğer takımlara göre en büyük artısı da o kitabı yazan teknik direktör. Alex Ferguson için aynı cümleyi kurarım ben. Premier Ligin kitabını yazmış diye. Ligin kırılma anlarını iyi okur, hangi kadroyla mücadele ederse etsin bir şekilde takımını potada tutar hatta bazen ezer geçer diye. Fatih Hoca da bu yüzden Galatasaray'ın bu sezon ki en iyi transferi.

Beşiktaş için ise söylenecek çok şey var ama bu sezon o kadar çok yazdık, çizdik ki kendimizi tekrarlamaktan öteye geçemeyiz. Başkanı anlaşılmaz bir şekilde federasyon başkanı olacak. Takımla son dönemde hiç ilgilenmiyor ama Allah razı olsun, alacaklarını hibe ediyor:) Teknik direktörü çok iyi insan. O yüzden yaptığı hatalar önemsenmiyor falan filan. Garip bir ülkede futbolun bir yerlere gelmesini bekliyoruz işte. Ama bu maçta bildiğim bir şey var ki son dakikada Almeida, Quaresma'nın anormal ortasında golü atsa Galatasaray, yeni kazanmaya başladığı özgüveninde büyük bir kayıp yaşayacak, sahada Beşiktaş'ın en gamsız ve vurdum duymaz 2 ismi de kral olacaktı. Özellikle Quaresma'ya methiyeler düzülecekti. Beşiktaş'ın 2 Türkü Necip ve Veli'nin olağanüstü mücadeleleri akıllara bile gelmeyecekti. Ama olmadı. Bu pozisyonun dönüşünde Elmander golü attı ve kazanan Galatasaray oldu.

Beşiktaş için bu sezonun bitimidir bu maç. Play-Off'a puan farkı çok açılmış şekilde giren bir Beşiktaş izleyeceğiz bu kesin. Atletico Madrid karşısında da şansın yanımızda olması için dua edeceğiz bu da kesin. Hocası 3 kulvarda mücadele eden tek Türk takımı diyor. Fazla değil 2 hafta sonra tek hedef Türkiye Kupası olacak. Bu da kesin gibi. Kimse hayal görmesin diye yazıyorum bunları. Herkesin rüyadan uyanması lazım. Çok radikal kararlar alınması lazım Beşiktaş'ta. Çünkü afyonlu şekilde dolaşıyor herkes. Quaresma, Almeida bu takım taraftarını arada yüzlerine üfledikleri dumanla ayakta uyutuyor. O yüzden yeni gelecek yönetim-hiç umudum yok ama-düzgün bir planlamayla, gerekirse 2 yılı çöpe atıp her zaman söylediğim yerli kemik kadroyu, iskeleti kurması lazım. Yoksa daha çok üzülür Beşiktaş taraftarı. Mustafa Pektemek gibi bir cevheri de yanında oturtan çok iyi niyetli teknik adama da güler yüzle teşekkür edip ülkesine yollamak lazım. Boşuna dememişler iyiler cennete diye.

1 yorum:

ceyhun dedi ki...

analiz son kısmı hariç sonuna kadar doğru. yalnız bir iskelet kurmak için 2 seneyi çöpe atmak şart değil gibime geliyor. hele ki defansında ismail egemen sivok hilbert

orta sahada ernst veli necip (fernandes, alves de eklenebilir)

forvetinde pektemek

gibi isimler varken. değiştirilmesi gereken bence futbol aklı, yani anlayış ve bu anlayışa ters düşen oyuncular. 1 sene içinde düzlüğe çıkabilir bu takım hiç kuşkum yok. yeter ki emek karşılığını bulsun. veliler necipler adam peşinde koştururken qauresma hem koşmayıp, hem çok bencilce oynayıp hem de arkadaşlarına ukalalık yaptığında tüm bu yaptıkları yanına kar kalmasın. sakatlıktan sonra ülkesinden hem geç hem çok kilolu dönse bile 11 başlamasın mesela. simao bu kadar kötüyken her maç 11 çıkmasın vs..