15 Şubat 2012 Çarşamba

Can Sıkan Tevez Hikayesi


Bir teknik adamın, bir kulüpte yaşamak istemediği ve büyük ihtimalle onca işinin arasında uğraşmaktan nefret ettiği bir sorun da göndermek istediği futbolcunun, hiçbir yerle anlaşamayıp geri dönmesidir. Ülkemizde çalışanlar da yaşıyor bunu zaman zaman. Çoğu zaman da yönetime öyle bir baskı yapıyorlar ki, o oyuncu bazen bedelsiz ayrılabiliyor. Taraftar da küfür ediyor, ulan yine sokağa attık paraları diye. O yönetimler de istemiyor bu tip olayları ama yaşanıyor işte bazen.

Bazen de kulübün bir sahibi oluyor, Manchester City'nin Abu Dhabili sahipleri gibi. Tuzu kuru, teknik adamın isteğine kulak veriyor ama genelde de kendi bildiğini okuyor. City'den bir türlü ayrılamayan Carlos Tevez'in hikayesi de işte böyle biraz. Bayern Münih maçında yaşanan o olaydan sonra kadro dışı bırakılmıştı Arjantinli. 7 Kasım'dan bu yana da kulübün izni olmaksızın Arjantin'de geçiriyordu vaktini. Tatilden bir anda dönen Tevez 'Sevgililer Günü' nde ortaya çıktı, City'nin Carrington antrenman tesislerine geldi ama görüşemedi Mancini'yle.

Devre arasında Milan ile anlaştı haberleri her yerde çıktı. İtalyan kulübüyle anlaşmıştı Arjantinli ama City'nin sahiplerinin tuzu kuruydu. Değerinin altına satılmayacaktı. Düşünün Mancini'yi. Takım ligde ezeli rakibinin önünde lider. Kalan haftalar artık sayılı. En kritik dönemeci oynuyor. Herşey tıkırında. Gol krallığı listesinde 3 oyuncusu var. Tevez'in yerine düşünülen Agüero şu ana kadar görevini yapmış. Diğer golcülerde gerekli katkıyı az çok yapmış. En önemlisi huzur var. Kafası rahat, hırslı, hedefe kitlenmiş Tevez'e kimsenin itirazı yok ama huzursuzuna da yer yok. Mancini haklı yani.

Tabii Tevez'in de kaybı büyük bu süreçte. Güney Amerika'dan geri dönmesi çağrılarını kabul etmediği için 1,2 milyon poundluk cezaya çarptırılan Arjantinliye, kulüp de haftalık yaklaşık 200 bin pound olan maaşını ödemedi. Hemen hemen 10 milyon poundluk bir kaybı var. Öyle otur otur olmuyor, bir yerde oynamaya da devam etmesi lazım, bırakmayacaksa futbolu. O yüzden bugün döndü geri. Şimdi Tevez'den beklenen öncelikle menajerinden bir özür. City, Porto'ya gitmeden sabah bir toplantı gerçekleştirilmesi bekleniyor. Ama Arjantinli de rahat durmadı bu sürede. Ülkesinde Fox Sports'a yaptığı taze açıklamada "Mancini bana köpek muamelesi yaptı" demiş. Bunun hesabı da sorulacak mı bilinmiyor.

Bu açıklama duyulmadan önce İtalyan menajer: "takıma katılmadan önce özür diler, ardından da antrenmanlara çıkar, hazır olduğu sürece de oynayabilir. Herkes onun çok iyi bir oyuncu olduğunu biliyor, bizimle olsaydı belki de daha iyi durumda olabilirdik. Eğer gelirse, kalan üç ayda bize yardımcı olabilir'' demişti. Tam bir yılan hikayesi yani. ESPN, City'de önemli pozisyondaki bir kaynağından bu duruma hazırlıklı olmadıkları bilgisini almış. Herkes Tevez'in ayrılacağını düşünüyormuş. Bomba kucağında Mancini'nin. Çünkü aylar önce Tevez'in City'de ki kariyerinin bittiğini söylemişti. Ama şimdi...

Hiç yorum yok: