18 Şubat 2012 Cumartesi

And The Oscar Goes To...


Çok severdim bu cümleyi. Oscar törenlerinde kırmızı halı, stüdyo vs. herkesin bir favorisi vardı, benim de bu cümleydi bir zamanlar. Training Day filmiyle Denzel Washington'a ödülü verdikleri gün Oscar da bitti benim için. Marlon Brando için daha da önce bitmişti ama o kadar içinde değiliz olayın normal. Neden girdik buraya. Saha içinde ki oscarlık performanslara köprü olsun diye. 2002 Dünya Kupası'nda dizine gelen topla müthiş bir performans gösterip attırmıştı Hakan Ünsal'ı Rivaldo. Hepimiz de küfür etmiştik yıllarca. Associated Press yazarlarından John Leicester da Dani Alves'i Türkçe'ye çevirince yılın aldatması diyebiliriz belki 'Dive Of The Year' a aday göstermiş. Neden olan hareketi de geçen sene tüm Barcelonalı fanatik kardeşlerimin gözlerini kapatıp 'kesin kırmızı kart abi' dedikleri Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Pepe'nin Dani Alves'in aktörlüğü sayesinde kırmızı kart gördüğü pozisyon. Leicester yazısında görüntü olarakta çadır tiyatrosunun full versiyonunu vermiş.

Leicester çok eğlenceli bir yazı da yazmış bu konuyla ilgili. İngilizce metnine BURADAN ulaşabilirsiniz. Alves'in yerde kıvranışını Willam Defoe'nin Platoon'da ki ölüm sahnesine benzetmiş. Daha ne desin adam. Burada niyetiyle Pepe'nin masumiyetini kanıtlamaya çalışmıyoruz diyor Leicester ancak Stark'ın Pepe'yi atmasının Barcelona'ya final yolunu açtığını ve kupayı kazanmasında önemli bir etken olduğunu da es geçmemek lazım diye de belirtiyor.

Yazını başlangıcı da süper. 'George Clooney, Brad Pitt mi en iyi aktör? Pah! Dani Alves ya da Bryan Carrasco'yu görün asıl' cümlesiyle başlıyor, Dani Alves'i öve öve bitiremiyor. Arada sonuca varmayan rol kesmelerden de bahsetmiş. En başta da Hamit Altıntop'un Hırvatistan maçında ki saçma sapan bir şekilde penaltı beklediği pozisyonu gösteriyor. Daha birçok örnek var hakeemi aldatmalarla ilgili. Hemen hepsinin de linkini vermiş. Ancak Oscar'ı Şili 20 yaş altı oyuncusu Carrasco'ya vermiş. Aşağıdaki videoda göreceğiniz gibi gerçekten muazzam bir performans.

Hiç yorum yok: