2 Şubat 2012 Perşembe

İlker Meral ve Galatasaray-Antalya maçı


Aslında iyi bir hakem olabilirdi ama bugünden sonra işi çok zor artık Galatasaray'ı bir kez daha yaktığı için. Futbolcu kökenli hakemlerden İlker Meral. İlk piyasaya çıktığı günden beri takip ediyorum. Aslında iyi de bir kumaşı var ama 3 yıl önce Ali Güneş'in bariz pozisyonunu göremeyince gelişimi sekteye uğramış uzun bir süre de büyüklerin maçına verilmemişti. Onun yönettiği hemen her maçı takip ettim ve inanın gördüğünü çalan, futbolcularla iletişimi iyi bir hakem. Bu sezona da iyi başlamıştı aslında. MHK'nin sürekli görev verdiği bir arkadaştı ama Galatasaray-Antalyaspor maçı onun sonu olabilir. Hata yaptı mı evet. Peki çok mu fahiş bir hataydı, hayır. Maçı şöyle bir hatırlarsak; İlk yarıda Selçuk'un ceza sahasında yerde kaldığı an bana göre penaltı ama takdir hakkı kullanılmayacak bir pozisyon değil. Galatasaray'ın kazandığı penaltı da ise yardımcısına uydu. Kendisi pozisyonun çok yakınındaydı, tam inanmadı ama yardımcı ısrar edince verdi. %85 penaltı diyebilirim çünkü tam kabak gibi bir açı görmedim. Ancak en büyük hatası bu verdiği, vermediği penaltılar değildi.

Baros'un atılmadan az önceki pozisyonunda ona yapılan faulu vermedi, Baros çıldırdı , kendisini itti ama orada atamadı. Bir sonraki pozisyonda ise Galatasaraylıların anlaşılmaz bir şekilde penaltı beklediği pozisyonda hakemi taciz etmeye devam edince kırmızıyı çıkardı. Ancak keşke önce faulu görebilseydi de Baros'a kırmızı çıkarmak zorunda kalmasıydı. Sonrasında ise Sabri'nin ortasında top Musa Nizam'ın koluyla bedeni arasına sıkışıyor gibi. Gibi diyorum çünkü yine net bir açı yok. Ama benim gördüğüm kadarıyla penaltı. Ama dedim ya çalmadığı penaltılar önemli değil orada, Baros'un pozisyonu kritikti. Tabii burada kimse kusura bakmasın Galatasaraylı futbolcuların da iyi niyetli olduğunu söylemek zor. Sezon başından bu yana hakemlerin hemen her maç işini zorlaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. İyi futbollarına yakışmıyor bence. Engin, Melo, Ujfalusi, Sabri, Baros hatta Elmander'in her maç bir vukuatı var. Hakemleri zor durumda bırakıyorlar. Bu maçta Elmander çok şanslı mesela. Hakemler göremedi Deniz'in ayağına basmasını. Bir faul oluyor, hakem veriyor. Ujfalusi sağ bekten sol açığa hakemin yanına gelip itiraz ediyor. Bu ve benzerleri uzar gider.

Şu hareketleri önümüzde ki yıl Avrupa'da biraz zor yaparlar. Çünkü ülkemizden daha beter hakemlerle de karşılaşacaklar. O yüzden bu kadar antipatik olmamaları lazım. Kabul ülkemizde iyi hakem sayısı az ama kötü niyetli hakem yok. O yüzden onları sahada ezeceklerine biraz yardımcı olmaya çalışsalar daha iyi olacak. İlker Meral bugün biraz da bu durumun kurbanı oldu. Tabii MHK'yi ayrı kutlamak lazım bu atama için. Galatasaray'ın geçmişteki iki maçında vukuatı var Meral'in. Bu maça niye veriyorsun. Ver deplasmanda ki rahat gördüğün bir Galatasaray maçına. Antalya ligimizin ısıran takımlarından biri. Niye zorluyorsun. İyi olabilecek bir hakemi daha kaybettik büyük ihtimalle.

Bu arada bir çift lafım da Ömer'e. Ya arkadaş hemen her büyük maçta skor olarak avantajlıysa inanılmaz işler yapıyorsun rakip taraftarı tahrik etmek için. Özellikle de Galatasaray maçlarında. 2-3 yıl önce de Ali Sami Yen'de ki bir maçta çıldırtmıştı taraftarı. Sana küfür ediyorlarsa tıka kulağını bak işine. Bir ederler, iki ederler. Sen tepki vermezsen de seninle uğraşmayı bırakırlar. Her Galatasaray maçında bir gerginlik yaratmayı başarıyorsun. Bu ülke insanı böyle. Maça sırf küfür etmeye giden hastalar da var. Her kulüpte böyle. Sen bak işine karışma başka şeye.

6 yorum:

İsmail dedi ki...

Yalnız unuttuğun bir şey var o adamın psikolojisi sıkıntılı. O herif o küfürleri duymak için yapıyor :)

kemaneler dedi ki...

ömer ne yapmış iki kolunu açıp küfürlere ve kafasına gelen kartopuna gülmekten başka.3lümü çektirmeye kalkmış deplasmanda sabrimi ögretecek etiği bize yoksa iç dış farketmez her golde kendini kaybeden albayrakmı.

Batuhan dedi ki...

ya siz burada galatasarayı kotuluyosunuz ama bu maçta galatasaraya çok büyük haksızlık yapıldıgı rahat anlasılıyor.

Beyzade dedi ki...

Sevgili Batuhan ben Galatasaray'ı kötülemiyorum. Bazı futbolcuların bunu hemen her maç alışkanlık haline getirdiğini söylüyorum. Bunun da Galatasaray'a zarar verdiğini.

la mano de dios dedi ki...

herkes puan derdine düşmüşken ( kümede kalma,play-offa kalma) antalya ısıran bir takım da ankaragücü değil veya karabük değil diye bir mantık mı var.ayrıca ondan çekin bu hakemi atamabu maça atama,bundan çekin bu hakemi atama..oldu daha başka ne olsun? her maçınız cüneyt çakır fırat aydınus mu gelmeli illa? ayrıca bi de bunu okumanızı tavsiye ederim. saygılar http://07harfli.blogspot.com/2012/02/galatasaraylilar-hangi-maci-izledi.html

Beyzade dedi ki...

Yazını okumuştum eline sağlık. Ama o dediğin hakemlerde bu şekilde yetiştirildi. Ondan kaçır, bundan kaçır, gerektiğinde büyük maç ver ile bir yere geldiler.