11 Ağustos 2011 Perşembe

Tuncay'ın Dönüşü - vol.4

Tuncay Şanlı... Gittiği yerlerde başarılı olamayan, ama başarılı olmak için de durmadan çalışan bir isim o. Ne kadar gittiği zaman çoğunluk taraftarından eleştirilse de, bunlara aldırış etmeyip çalıştı hep. Özellikle Fenerbahçeliler arasında farklı bir yeri vardır Tuncay'ın. Nasıl geçtiğimiz günlerde Arda'nın gidşi Galatasaray taraftarında farklı bir burukluk yarattıysa, Tuncay'ın gidişi de Fenerbahçe taraftarına farklı bir burukluk yaratmıştı.
Ancak gitmesine rağmen, yıllardır hiçbir futbolsever Tuncay için kin veya üzüntü beslememiştir. Çünkü her futbolcunun hayalinde olduğu gibi, Tuncay'ın hayalinde de Avrupa'da oynamak vardı en nihayetinde. Avrupa'ya gitmesini ondan çok biz istiyorduk belki de, ama Middlesbrough gibi orta halli bir takıma gidişi şaşırtmıştı herkesi.
5 yıllık muhteşem geçen bir Fenerbahçe kariyerinden sonra İngiltre yolunu tutan ve burada ilk olarak 2 yıl Middlesbrough forması giyen Tuncay, çıktığı 70 mücadelede 16 da gol kaydetmişti. Ancak bu sezonun ardından takımın küme düşmesi ve Tuncay'ın takımda kalmak istememesi, onun başka bir Premier Lig ekibi Stoke City'e transfer olmasına neden olmuştu.
Stoke City'e transferi gerçekleştikten sonra, herkes daha sağlıklı ve doğru bir karar verdiğini düşündü Tuncay'ın. Ama burada geçirdiği iki sezonda da, Middlesbrough kariyerinde istatistiklere ulaşamadı bile. Özellikle menajer Tony Pullis ile "futbol" konusunda çok ters düşmeleri ve aralarının bir türlü iyi olmaması; Tuncay'ın iki sezonda sadece 44 maç oynamasına neden oldu. Tuncay da, bu kadar istikrarsız ve isteksiz bir dönemde sadece 5 gol kaydedebildi Stoke formasıyla.Daha sonra Almanya'nın Wolfsburg takımından teklif alan Tuncay; hala bitik bir oyuncu olmadığını ve büyük takımların kendisiyle ilgilendiğini de kanıtlamış oldu bu transfer hareketiyle.
Ancak kim bilebilirdi; muhteşem bir geri dönüş yapmak isteyecek Tuncay'ın, Wolfsburg kariyerinde en dibi göreceğini? Wolfsburg'un küme düşmekten son anda kurtulduğu sezonda sadece 10 maç oynayan Tuncay, bunlardan sadece 3-4 tanesi ilk 11 olan karşılaşmalarda gol dahi atamadı.Artık herkes Tuncay'ın bittiğini ve de küçük takımlarda dolaşacağını zannederken; Tuncay herkese "İyi oyuncuların daima piyasası vardır." lafını hatırlattı ve bugün Bolton Wanderers'a transfer oldu. Premier lig'te 3. baharını yaşayacak olan Tuncay; bu sefer her zamankinden daha mutlu ve istekli görünüyor.
Kim istemez ki İngiltere'de, İspanya'da forma giymeyi? Ülkende her gün üzerinde baskı varken, her yenilgiden sonra dövülmekten beter oluyorken, her maçta hakkında sorular soruluyorken; kim istemez ki sabah antrenmanından sonra bir kafede oturup gazate okumak?
Ben futbolcu olmayacak olmama rağmen; hayatımdaki en büyük hayalim bu duyguları yaşamak ileride. Futbolcular nasıl düşünmesin bu olayı? Hayatları kurtuluyor, başka bir dünyaya gidiyorlar. Onlar için dönüm noktası bu işte! Avrupa'da 4. yeni takımına transfer olan Tuncay Şanlı'ya buradan kocaman bir tebrik gönderiyorum. İnşallah en güzel günler onun olur ve çok başarılı bir kariyer geçirir.

...Başarılar cesur yürek...

1 yorum:

esen dedi ki...

Cok guzel ve olumlu bir yazi olmus, cok begendim. Ayrica ben de antremandan ya da mactan sonra bir cafe'de oturup muhabbet etmeyi cok isterdim. Hem sevdiginiz isten para kazaniyorsunuz, hem de kendinize ayiracak zamaniniz var. Ustelik uzerinizdeki baski da yok denecek kadar az. Muhtesem!