2 Ağustos 2011 Salı

Kulüp Bulamayanlar


Transfer döneminde hak etmeseler de 40-45 milyon eurolara mal olan yıldızları (!) konuşuyoruz günlerdir. Bazılarını bir mantık çerçevesine sığdırıyoruz bazılarına ise yuh diyoruz. Bir de artık kulüp bulamayan yada level düşürmek zorunda kalacaklar var. MARCA’da üstteki grafiği hazırlamış bugün. Bazı isimler dünya basınını defalarca meşgul eden isimler. Ülkemizden yolu geçenler de var, gelme ihtimali sürekli yüksek tutulanda.
Appiah ve Runje 2 büyük takımımızda forma giydi. İkisinin de ayrılık hikayesi mutlu sonla bitmedi. Hırvat kalecinin ilk haftalar arkasına teneke bağlayacaklardı neredeyse, Appiah ise sakatlık kurbanı oldu. Atouba, 2009 Haziran’ın da İstanbul’a geldi menajeriyle. Beşiktaş’a transfer olacak dendi. Kulüp inkar etti ama menajeri ısrarla siyah beyazlılar için geldiklerini söyledi. Ama sonunda böyle bir transfer olmadı. Bu listenin bizle ilgii tarafı. Daha ne isimler, ne şöhretli futbolcular ve teknik adam var.

Teknik adamın ismi inanılmaz ama gerçek ve biraz da normal; Rafael Benitez.
2003-04 sezonunda Valencia’yla Ligi ve Uefa’yı kazandı. 1 sene sonra Liverpool’a geldi, Şampiyonlar Ligi’ni kazandı. Kırmızılarda 2010’a kadar görev yaptı, Ada sınırları içinde bir tek FA Cup’ı kazandı. Ardından Çizme’de Mourinho her şeyi kazandıktan sonra Inter’e geldi. Sakatlıkları da bahane edebilirsiniz ama genelde kötüydü. Liverpool’a verdiği mali zararı İtalya’da yaşatamadan Moratti kapının önüne koydu onu. Şimdi boşta. Ya onu heyecanlandıran bir teklif olmadı yada çok irtifa kaybetti.
Listede yaşı dolayısıyla da artık yolun sonuna gelenler var. Kalecilerden Ricardo da Runje de 35 yaşında. Çok iyi olsalar devam ederler ama demek ki çok güven vermiyorlar. Özellikle Ricardo’nun bu kadar sene piyasada konuşulması bile mucize ama ne yaparsın. Portekiz milli takımıyla 3 turnuvanın ekmeğini iyi yedi. İyi olduğundan değil doğru dürüst bir kaleci olmadığından seçildi.

Diğer taraftan Legrottaglie, Ljunberg, Pandiani 34 ve üstü. Aslında günümüz şartlarında çokta kötü değil ama “Milan Lab” lazım üst düzey takımda oynamaları için. Bir ara Chelsea forması giyen Del Horno, Capello’nun vazgeçilmezi Realli Mahamadou Diarra, Manchester United’a geldiğinden bu hana benim halı sahada oynadığım kadar forma giyemeyen müzmin sakat Owen Hargreaves, İspanya’nın Giggs’i Vicente ve gol makinesi Tamudo. Say say bitmez. Ama şu anda alıcıları yok. Ne yapacakları belli değil. Sporda şöhret böyle bir şey işte. Bir film yıldızı ölene kadar konuşuluyor çok kötü değilse, ama futbolcu için perde bir anda iniveriyor hiç aklında yokken.

Hiç yorum yok: