15 Ağustos 2011 Pazartesi

Bir 'Joey' Masalı...


Joey Barton, futbol kariyerine Everton'un altyapısında başlayan ve profesyonelliğe Manchster City'de adım atan; daha sonra Newcastle United'a transfer olup, burada uzun süredir forma giyen tipik bir İngiliz futbolcusudur. Futbol kariyerini anlatmaya gerek yok, peki vukuatlarını? Joey Barton, futbol dünyasında sevdiğim nadir isimlerden biridir; ancak hırçın davranışları çok sayıdadır ve bu da onu kötü yönde etkiliyor. İşte Joey'in vukuatları:

- Manchester City'deki ilk yılında, bir antrenman sırasında takım arkadaşı Ousmane Dabo ile münakaşaya girmiştir ve bu sözlü dalaşın sonunda Dabo'yu dövmüştür. Bu olayın ardından 4 ay futboldan men ve 25.000 £ para cezası almıştır. Dabo, takım arkadaşı Barton'a tazminat davası açmıştır; ayrıca Manchester City de Barton'un sözleşmesini feshetmiştir.
- Buradan sonra Newcastle United'ın yolunu tutan Joey Barton; burada birçok maçta sözlü dalaş ve kavgaya girmiştir. 10 Kasım 2010 tarihinde oynanan Newcastle United-Blackburn Rovers maçı sırasında; Blackburn'ün Norveçli oyuncusu Morten-Gamst Pedersen'in göğsüne yumruk atmıştır. Hakemin pozisyonu görmemesinden dolayı maça devam eden Barton, maçtan sonra yaptığı hareketin sıradan olduğunu belirtmiştir.
 - 2007-08 sezonunda oynanan bir Newcastle United-Sunderland maçında; Dickson Etuhu'ya yaptığı kasıtlı hareket sonrasında, İngiliz medyası ve futbolseverler tarafından büyük tepki çekmiştir.
- 2008-09 sezonunda oynanan Liverpool-Newcastle United mücadelesinde; köşe bayrağından topu uzaklaştıran Xabi Alonso'ya, pozisyonun geçmesine rağmen çift ayakla dalması sonucunda oyundan atılmış ve yine İngiliz futbol otoriteleri tarafından büyük tepki çekmiştir.
- 2010-11 sezonunda oynanan Newcastle United-Arsenal maçında; maçın Arsenal'in 4-0 önde olduğu anlarda Abou Diaby'ye çok sert bir hareket yapmıştır. Bu olayın sonucunda çıkan kavgada Abou Diaby oyundan atılmış ve maç 4-4 sona ermiştir. Bu maçtan sonra da Joey Barton, İngiliz halkı tarafından tekrar hedef tahtası haline gelmiştir.
- 2011-12 sezonunun ilk haftasında oynanan Newcastle United-Arsenal maçında, bir pozisyon sonrasında penaltı bekleyen ve yerde yatan Arsenalli oyuncu Gervinho'yu yerden yaka paça kaldırmıştır. Bunun sonrasında Gervinho tepki göstermiş ve Barton'un vücuduna eliyle hamle yapmıştır. Ancak Barton suratını tutarak kendini yere atmıştır ve Gervinho oyundan ihraç edilmiştir.
- Futbol içinde yaptığı bu bir sürü olay dışında, özel hayatında iki kere mahkemelik olmuştur. Sokak ortasında kavga etmek ve mülkiyet alanına saldırmak suçlarından 2 kere mahkemeye çıkan Joey Barton, toplam 7 ay hapis cezası almıştır. Ancak bu cezanın 77 gününde hapiste kalmıştır. Ceza, sosyal yardım ve para cezası olarak Joey Barton'a geri dönmüştür.

Şimdi siz söyleyin! Joey Barton mu çok asi, yoksa hayat mı bunu o duruma getirdi? =)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bir "Joey" sever olarak "Adamım ya" demek istiyorum :)