17 Ağustos 2012 Cuma

Avcı'nın Zor Görev'i - Savunma 4lüsü

Hollanda maçı öncesi Avusturya karşısında son provasını yapan Abdullah Avcı, en büyük sıkıntıyı savunma kurgusunda yaşayacak. Neden mi ?

Aslında savunmanın sağ kanadı belli.. Sağlıklı ise Gökhan Gönül aksi durumda Hamit Altıntop uluslararası anlamda sağ beklerimiz. Sol savunucu için Abdullah Hoca'nın ilk tercihinin halen Hakan Balta olduğunu maç önü basın toplantısında anlaşıldı. Hasan Ali Kaldırım tecrübe ve yetenek kısırlığından, Caner Erkin savunma özürlülüğünden ve İsmail Köybaşı'da sakatlık sorunu nedeniyle şu aşamada Hollanda maçında yer almayacaklar. 

Semih Kaya - A Milli Takım
Stoperlere geldiğimizde ise karşımızda bir seçim süreci çıkıyor. Leverkusen'den ithal ettiğimiz Ömer Toprak hem sol hem de sağ stoper oynayabilme özelliklerine sahip olsa da Abdullah Avcı O'nu sol stoper kullanmayı tercih ediyor. Bu durumda Egemen kartı ( sol ayaklı olduğu için ) elenmiş oluyor ve geriye Semih Kaya ile Bekir İrtegün kalıyor. Bekir'in sezon başı performansı iç açıcı değilden berbat'a evrilmiş durumda ve gününde olsa dahi rakibine her maç 1-2 pozisyon hediye edebiliyor ki Hollanda karşısında isteyeceğimiz son şey. Semih Kaya ise Süper Lig'de iyi performanslar ortaya koymasına rağmen üst düzey futbolda uluslararası tecrübesi kısıtlı. Sakatlığının da gelişimine göre savunma 4lüsü şekillenecek. Abdullah Avcı'nın ayağa pasla oyunu kurma fantazisinden Hollanda karşısında vazgeçeceğini düşünürsek Semih - Ömer ikilisi favori..

İhtimal 1 : Gökhan Gönül - Semih Kaya - Ömer Toprak - Hakan Balta

İhtimal 2 : Gökhan Gönül - Bekir İrtegün - Ömer Toprak - Hasan Ali Kaldırım

İhtimal 3 : Hamit Altıntop - Bekir İrtegün - Egemen Korkmaz - Hakan Balta

Yukarıdaki olasılıklar arasında - eğer sakatlık durumu yok ise - en muhtemel tercih Gökhan - Semih - Ömer - Hakan olanı olacaktır keza Hakan ve Gökhan'ın uluslararası deneyimine Hollanda karşısında ihtiyacımız olacak. 

Orta saha ve hücum hattımız neredeyse belli..

Abdullah Hoca'ya savunma kurgusunda şimdiden kolaylıklar çünkü 2 ve üzeri gol yediğimiz hiç bir durumda Hollanda karşısında puan alma ihtimalimiz olduğuna inanmıyorum...

Saygılarımla..

1 yorum:

tanergülleri dedi ki...

Bence 2. ihtimalin daha yararlı olacağı görüşündeyim çünkü Abdullah hocanın hazırlık maçlarında gördüğümüz üzere daha çok defanstan topu kısa paslarla Emre üzerinden 2. bölgeye taşınmasını istiyor. 1. ihtimalde Semih'in pas dağıtmadaki heyecanını Avusturya maçında gördük.Daha sakin kalması lazım.Bu yüzden Bekir Ömer ikilisinin hocanın Hollanda maçındaki taslağında yer bulacağını düşünüyorum.