18 Ağustos 2012 Cumartesi

Güneş'in Letonya'sı - Volkan Şen

Futbolumuzun standart yüzdesi o kadar aşağılardaki Teknik Direktöründen oyuncusuna, hakeminden zeminimize kadar benzer problemler ile boğuşuyoruz.

11. dakikada sağ kanatta olşaun bir taç atışı sırasında saha içinde top önünde olan Volkan taç atışını kullanmak isteyen Serkan Balcı'ya topu sol ayağı ile göndermek istedi. Sol ayak Pozisyonunu da alan Volkan topu sol ayağı ile 7-8 metre ötesindeki takım arkadaşı yerine onun da 2-3 metre sağındaki boşluğa gönderebildi, halbuki Serkan Volkan'dan gelecek topu çabuk oyuna sakacak hatta hızlı hücum yakalayabilcekti Trabzonspor. Yine Volkan 13. dakikada gelişen bi atakta top ile doğru anda buluşabilse kaleci ile karşı karşıya kalacak ve belki de golü daha erken bulacaktı. Olmadı.. Volkan futbolculuğunun en basit ve temel hareketlerini yerine getiremezken 20. dakikada mevkiidaşlarından çoğunluğunun zorlanacağı bir pozisyonda gol attı.

Şenol Güneş
46. dakikada golün asistini yapan Soner Aydoğdu'yu sandalyede gördükten sonra oyuna Adrian'ın gireceğini tahmin etmek zor değildi. Televizyonda binlerin, sahada yüzlerin düşüncelerinin aksine Şenol Güneş Soner - Ferhat değişikliğini yapıp Serkan'ı, Zokora'nın yanına çekerek 2. yarıya başladı. Halbuki ilk yarı istediği gibi oynanmış rakibi Karabükspor, takımı karşısında neredeyse hiç pozisyona girememişti. Serkan - Zokora orta sahası önce pas yapmakta zorlandı, ardından orta sahanın kontrolünü Karabükspor'a armağan ettiler. Şenol Hoca ise yeni bir hamle yaparak maça oyun olarak ortak ettiği Karabükspor'un skor bulmasına da yardım etti. Barış-Zokora-Serkan gibi Süper Lig'in faul yapmaya en yatkın ortasahaını, gol bulabilmek adına en önemli çalışması duran top olan rakip karşısına çıkarmış oldu. İlk yarında hiç rakip kaleye gidemeyen Karabükspor ise ilk yarıda bulamadığı serbest vuruş-kornerlerden beraberlik golünü bularak 1 puanı aldı.

Yukarıdaki ilk paragraf Mehmet Topal'ın Valencia'ya giderken kat be kat yetenekli Volkan'ın Trabzonspor'a transfer olmasının, ikincisi ise 2 yıl önce Dünya üçüncüsü olmuş takımın Letonya'ya elenişinin nedeni.

Karabükdeki park bahçe izlenimi yaratan tarlanın değişmesi dileği ile...

Hiç yorum yok: