27 Ağustos 2012 Pazartesi

Türk Futbolunda Hata Analizi

Fatih Terim maç sonu " gelecek için iyi analiz edilmesi gereken bir maçtı " dedi Beşiktaş Galatasaray mücadelesi için. Gerçekten de gelecek için hem onun hemde oyuncularının adına bir Futbol 101 dersiydi. Gelin birlikte çıkarılması gereken derslere bakalım :

  • Elmander Umut İkilisi

Bu ikilinin özellikler sadece Galatasaray rakibine önde bastığı zaman işe yarıyor. Aksi durumda ki dün İnönü'de öyle oldu Elmander'in partneri Burak Yılmaz olmalıdır. Fatih Hoca'nın Umut seçimini dün özelinde anlayabilsek de uzun vadede bu ikili gol sıkıntısı yaşatır. Keza Elmander'in Erzurum'da Umut'un ise dün kaçırdıkları akıl alır gibi değil.

  • Kaos Futbolu
Galatasaray'ın futbol kimliğine rağmen karşı koyamadığı bir hastalığı var ; rakipleri oyunu kaosa döktükleri zaman onlar da ayak uyduruyor. Acele top kullanma hatası, sürekli dikine oynama çabası ve işin savunma yönünde yapılan basit tercih hataları oyunun hakimiyetini yitirmelerine sebep oluyor.

Faslı oyuncu ilk 11de yer bulamayabilir.
  • Felipe Melo
Formda formsuz, kilolu zayıf farketmez Felipe Melo bu takımda her maçta 90 dakika sahada kalmalı. Melosuz orta saha savunma yönünde kuru sıkı tabanca gibi oluyor. Aynı zamanda takımın hatları arasındaki boşluk ta büyüyor. Brezilyalı takım rakip sahada iken o kadar iyi pozisyon seçiyor ki hem ribaund hem de savunma şansı olabiliyor. Öte yandan, uzun mesafeli pas kalitesi ile de sağ ve sol beki çok kolay oyunun içine sokarak hücum sahasını genişletmede başarılı. Zaten Melo'nun neden pahalı olduğu bu paragrafta yazılı.

  • Emmanuel Eboue
Fildişili oyuncu Hamit Altıntop form bulasıya kadar çok sıkılacak. Çünkü güçsüz Hamit sağ çizgiden çok ayrılmayınca onun da önü kapanıyor ve istediği hücum bindirmelerini rahat yapamıyor. Eğer Hamit 15-20 gün içinde fiziksel eksiklerini tamamlayıp orta sahada Fatih Terim'in istediği gibi gezebilirse Eboue'de rahat bindirme alanları bulacaktır.
  • Nordin Amrabat
Yeteneği tartışılmaz ama kalitesi tartışılır. Galatasaray gibi pas kalitesi ve hızı yüksek takımlar için " yüzü dönük kanat oyuncuları " her zaman handikap olmuştur. Faslı oyuncu hemen her pozisyonda topu ayağına alıp rakip ne yapıyor diye bakınca, takımın pas hızı ister istemez düşüyor. Fatih Hoca'nın Amrabat'ı nasıl ve ne zaman kullanacağı Galatasaray için çok önemli. Bu Galatasaray ve Amrabat gösteriyor ki Faslı oyuncu Emre'yi kolay kolay kesemez.

Saygılarımla...

Hiç yorum yok: