29 Nisan 2011 Cuma

Pepe'nin kırmızı kart pozisyonu



Üstteki 2 video Pepe'nin kırmızı kart gördüğü pozisyonlar. Yorumlarda bu pozisyonların %100 kırmızı kart olduğunu söyleyen arkadaşların bir kez daha izlemeleri için koydum bu videoları. 1.video ikincisine göre daha uzun. Birincisinde kırmızı öncesi Barcelonalı futbolcuların ortaya koyduğu teatral performans arkasından da Dani Alves'in oscarlık oyunu var. Videoda net bir şekilde ortadaki topa 2 oyuncunun müdahalesini ve Pepe'nin Dani Alves'e kesinlikle dokunmadığını göreceksiniz. Dani Alves'in aynı tiyatroyu Fenerbahçe-Sevilla maçlarında da defalarca sergilediğini hatırlayacaksınız. O yüzden önceki maçlarında hakemin zaafiyeti nedeniyle Pepe'ye kırmızı kart gösterilmedi diye şimdi gösterilmesini lütfen savunmayın bana. Mesela Feberhahçelilere soruyorum. Lugano'ya bundan önceki maçlarda defalarca hak etmesine rağmen kırmızı kart gösterilmedi. En kritik maçta en ufak bir şekilde kırmızı gösterilse ve Fenerbahçe bu nedenle şampiyonluğu kaybetse ne hissedirsiniz. Aynı şekilde Galatasaray yada Beşiktaş'tan bir futbolcuya aynı şekilde bir muamele yapılsa ve şampiyonluk yada kupa kaybedilse nasıl olur? O yüzden önceki maçlarda hakem kararlarında rezalet yaşandı diye Şampiyonlar Liginde bunun faturasını kesemezsiniz. Böyle bir mantık kabul edilemez. O yüzden Stark o kadar rezalet bir yönetim gösterdi ki sonraki pozisyonda Adebayor'un rakibini darp etmesine kırmızı kart gösterecek yüreği bulamadı. En kötü oradan bir mantık kurun.

6 yorum:

Mustafa Akkaya dedi ki...

Teatral oyunlara giren futbolcular listesini çıkaracaksak bu listeye R. Madrid'ten kimse girmez mi sence? Ronaldo mesela? Her takımda bunu yapan bir veya birkaç adam var. Ama kalkıp da Barcelona'nın koca Avrupa defterini tamamen bunlara bağlayıp küçümsemek, Barça nefretinin sonucundan başka bir şey değil. O oyunu ve üzerine harcanan emeği görmezden gelip iki adamın nahoş hareketine takılmaktır bu... Ayrıca Pepe'nin hareketi için; kırmızı kartın çıkması için illaki Alves'in bacağı mı kırılmalıydı sence? Hakkaniyetli bir adalet sistemiyle yönetilen bir ülkede gidip bir adama tabanca çeksen ne olur? Hapse girmen için adamın ölmesi mi gerek, yoksa kurşun teğet geçerse ceza almaz mısın? Pepe'nin hareketi de aynı mantık. Net biçimde taban girmiş adam ve açık şekilde sakatlanma riski var ortada.

El Clasico iyiden iyiye global hale büründükçe iki takımdan ziyade iki cephe oluştu artık. Ama yenilgiyi de bir yerde hazmetmek gerek. Barça'dan biri haklı veya haksız atılsaydı bu kez hakemler Mourinho'nun etkisinde kalıyor diyecekti Barça taraftarları. Böyle güzel bir futbol ziyafeti varken bunları mı konuşmak gerek şimdi?

Beyzade dedi ki...

Sevgili Mustafa...Barcelona'nın futbolunu bu satırlarda defalarca övdüm ben. Hiçbir zaman aksini savunmadım. İspanya'da Real Madrid'i tek kelimeyle ezmişlerdir. Barcelona'nın futboluna sallamak futbol cahilliğidir. Aynı şekilde önceki maçlarda birçok hatalar yapıldığını,Pepe'nin asıl oralarda atılması gerektiğini belirttim. Bu pozisyonda sakatlamaya geldi yorumu bana çok ağır geliyor. Ortada olan bir top ve 2 kişinin topa ayak uzatması, Pepe'nin tabanla gelme ama %100 sakatlama niyetiyle değil. Burada Pepe'nin karakteri nedeniyle herkes direkt kırmızı diyor. Bu hareketi mesela Xabi Alonso yapsa kimse bunu konuşmaz, hakemde kırmızı kart çıkarmazdı. Ama olayın içinde Pepe olunca kartı çıkarmak çok kolay oldu. Adebayor'a neden gösteremedi kırmızıyı, Pepe'den çok ama çok daha bariz bir kırmızı karttı. İşte hakemin niyetine orada dikkat etmek lazım. Barcelona normal şekilde kazansa niye hazmetmiyim. Bir futbol maçı bu sonuçta. bir taraf kazanacak ama şartların eşit olması tek dileğim

Adsız dedi ki...

Taban kaldırarak girmiş sonuçta kusurlu bir hareket kırmızı kart olması gayet doğal tamam daniel alves abarmamış mı abartmış temas varmı yok fakat hakem temas etse ne olurdu kısmınıda düşünmek zorunda eğer ki alves çekmeseydi ayağını pepenin taban direk ayağına geliyordu değmemiş olması kartın gereksiz olduğu anlamına gelmez ki söz konusu kasap pepeyse niyet önemli bence ..

Mustafa Akkaya dedi ki...

Bora,

Evet, dediğin şeyleri blogunda da yazıyorsun ama zaten Barça'nın futboluna çamur attığını ima etmedim. Ortadaki topa iki kişi ayak uzatmıyor, maalesef biri oldukça sert şekilde taban giriyor! Pepe'nin niyeti sakatlamak olmayabilir ama o hareketin hakkı, niyet sorgulamaksızın kırmızıydı açıkçası. Sonuçta sakatlama riski hayli yüksek takdir edersin ki...

Son olarak Pepe'nin mazisi ve karakterinin, hakemin kararı üzerinde etkili olduğuna ben de katılıyorum. Ama bahsettiğimiz adam, faulle yere düşürdüğü rakibine kramponunun altıyla tekmeler savuran biri! Ve ayrıca daha birçok vukuatı olan biri. Hakemin sadece o içinde bulunduğu 90 dakikayı göz önüne alarak maç yönetmesi gerek normalde ama Pepe ve onun gibi adamlara önyargıyla bakabiliyorlar.

Son olarak yine de Pepe'nin gerek niyeti gerek mazisinden de hariç olarak hareketin kırmızı kartı hak ettiğini savunuyorum.

Sevgiler,
Mustafa

Adsız dedi ki...

dikakt ettiniz mi bilmiyorum ancak villa, alves ve busquets futbol sahasında olduklarını unutuyorlar. kral kupasında villa'nın oyunculuğu tazeyken alves ondan daha iyi bir iş çıkarıyor. ve de bu görüntüyü yorumlayıp halen barça taraftarlığı nasıl yapılır bilmiyorum. şunu unutmayın; pepe futbol kurallarını aykırı şekilde müdahalede bulunur ve bunun cezasını alır. ancak bu isimlerin yaptıkları rollerin hiçbir cezası yok. istedikleri kadar yerde kıvranma numaraları yapmaları serbest. umarım şampiyonlar ligini kazanamazlar.

Adsız dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=QaBlMTUcI44
http://www.youtube.com/watch?v=h8U6D1dMq7o&feature=mfu_in_order&list=UL
sunlarida yayinlarsan baslik acip sevinirim.