3 Nisan 2011 Pazar

Fifa Virüsü kırdı geçirdi...


Böyle haftaya böyle başlık diye düşündüm. Fifa virüsü der dururuz ama böyle bir hafta denk gelmemiştir herhalde. Milli takıma fazla oyuncu veren kulüpler bu hafta bitkin düştü, yatalak oldu. İngiltere'de Manchester United, ilk yarı etkilendiği virüsün etkisinden çok çabuk kurtuldu. Maçı kazanarak liderliğini sürdürmedi sadece. Virüsün daha çok etkilediği rakipleri kazamayınca bu hafta puan farkını açtı çok rahatladı. Arsenal'e inanamıyorum zaten. Hala hafta içi şampiyonluktan bahsediyorlardı. Şöyle bakıyorum geriye.Son 3 lig maçında evinde Sunderland ve Blackburn ile deplasmanda West Bromwich ile berabere kalmış,utanmadan şampiyonluk diyorlar. Chelsea ise kazansa hala yarışın içinde. Yine de bir nebze anlaşılır olmasına rağmen Stoke ile berabere kalıyorlar. Ama oyuna bak, vurdumduymaz bir halleri var.

İspanya'da Real Madrid, mutlaka kazanması gereken bir haftaya çıkıyor. Rakip Sporting Gijon ama evinde mağlup oluyor. Ne kadar eksik olursa olsun kabul edilemez bir sonuç. Öte yandan Barcelona burada puan kaybetmiyecekte nerede yenilecek diyorsun, böyle bir haftada Fifa virüsüne 3 kurban vermesine rağmen sahaya çıkıp bu zor deplasmanda kazanıyor ve puan farkını 8'e çıkartıyor. Ne denir, helal olsun. Aslında bu milli takım aralarından sonra en saçma sonuçlar Almanya'dan çıkar ama bu sene aşıyı bulmuşlar herhalde ki çok garip bir skor çıkmadı. Fransa'da PSG ve Rennes evlerinde favori oldukları maçlarda puan kaybettiler ama buna Fifa virüsü mü neden oldu yoksa Fransa liginin normal hali mi karar veremedim.
Ülkemizde ise aradan önce önüne geleni deviren Gaziantep ve Eskişehir bu hafta puan kaybettiler. Trabzon ise Konya çok kötü olduğu için kazandı. Yoksa bir hayli kaşındılar aslında maç içinde.Bakalım yarın ters bir sonuç çıkacak mı, beklentilerin aksine. Yoksa cumartesi yeterli olacak mı virüsün etkisi için.
Not: Pazar günüde Fifa virüsü ülkemizde tüm şiddetiyle devam etti. Fenerbahçe, Kadıköy'de Bursa'yla berabere kaldı. Milli takıma en çok oyuncu veren (Afrikalılar binlerce kilometre yol yaptı, A milli takımımızda özellikle Gökhan Gönül çok yoruldu vs.) kulübümümüz milli maç arasından sonra puan kaybetti. Pis bir virüs bu be:))

Hiç yorum yok: