28 Nisan 2011 Perşembe

El Clasico #3'te Stark Rezilliği


5 yıl önce Chelsea’nin Barcelona’ya İngiltere’de 2-1 yendildiği maçta Asier Del Horno’nun haksız yere atılmasına neden olan Lionel Messi için “Barcelona, muhteşem tiyatrolarıyla bir kültür kenti. Bu çocuk da artistliği iyi öğrenmiş.’’demişti Mourinho. Bugün bakıyorum da geride kalan 5 senede değişen çok fazla şey yok. O zaman bir tek Messi’yken şimdi tüm Barcelona takımı çirkef olmuş. Pedro ve Busquets’in yaptıklarını kim nasıl açıklayacak. Birde Barcelona futbol okullarında önce ahlakı öğretiyorlarmış. Bu mu ahlaklı olmak . İnanılır gibi değil gerçekten. Busquets ve Pedro’nun yaktığı ateş Pepe’nin atılmasına neden olmuştur. Bu kadar basit. Daha önce Ovrebo, Busacca ve şimdi de Stark. UEFA’nın istediği bir kez daha oldu. Yine Barcelona hakem sayesinde finale çıkıyor. Uzay takımı uzaylılığını gösteremeden bir kez daha finale çıkıyor. Ya kardeşim bırak eşit şartlarda oynat şu futbolu. Görelim savunma futbolu mu, hücum futbolu mu galip gelecek. Yok arkadaş yine izin yok. Pepe’nin o hareketine kırmızı veriyorsan, Barcelona öne geçmeden Messi’nin uçarak girmesine de kırmızı çıkartacaksın. Pepe’nin ki de en fazla sarı kart, Messi’nin ki de. Ama yok Barçalı her oyuncu yere düştüğünde hakemin etrafında kaleci dahil 10 Barcelonalı. Son yıllarda gördüklerimi ben hiçbir şampiyonlar ligi maçında görmedim şimdiye kadar. Şimdi herkes yazar Messi inanılmaz, Messi ne gol attı diye. Pepe’nin atıldığı dakikaya kadar neredeydi Messi.

Ha Pepe atılmasa Real Madrid kazanır demiyorum ama Barcelona’nın kesinlikle kazanamayacağını söyleyebilirim. Hatta 2.yarı Real yavaş yavaş baskıya başlamıştı Adebayor’un girmesiyle. Ama Stark adında öyle bir tetikçi vardı ki sahada. Pepe’yi attıktan sonra Diarra’ya sarı veremedi-Bu arada kartı olmayan Diarra’ya İlker Yasin ve Rıdvan Dilmen kırmızı gösterttirtmeye çalıştı, o da ayrı komikti-Adebayor’u atamadı ama işte tüm bunlar ne kadar rezil bir hakem olduğunu göstergesiydi. 2 sene önce Ovrebo sayesinde kupayı almışlardı, Chelsea’nin Stamford Bridge’te infaz edilmesiyle, bu sezon Arsenal’in eleme ihtimali varken Busacca sayesinde Van Persie komik bir şekilde atılmıştı. Tüm bunlar tesadüf mü yani. General Franco dönemine çok atıfta bulunur Katalanlar ancak son 5 senede UEFA’nın politikasının diktatörlük döneminden çok farkı yok. Maç hakkında daha fazla şey yazamıyorum çünkü Pepe’nin atılması maçın son düdüğüydü. O kart olmasa bugün %99 ne Messi’nin muhteşem gollerini ne de Adebayor’un verilmeyen kırmızı kartını. O yüzden bir kez daha söylüyorum UEFA’nın istediği oldu. Bu arada Manchester United da boşuna çıkmasın Wembley’de finale. Bu sene adres belli çünkü.

9 yorum:

Dogukan dedi ki...

Gerçekten yenilgi sana ağır gelmiş. Eğer oyun planını sertlik üzerine kuruyorsan bu tip sonuçların olabileceğini de kabul edeceksin. Madridista olmak zor, hazmetmek daha da zor...

gaga dedi ki...

madridlilerin özellikle ilk 2 maçtaki tekmelerini de böyle eleştirdinmi blogger?

Era Brown dedi ki...

Peki guzel kardesim bundan onceki maclarda havada ucusan tekmeler, kosarken vurmalar, villayi topsuz alanda her pozisyonda tekmelemeler ? bunlarin hesabi ne olacak ? Hemen acip bakabilirsiniz bir onceki mac hakkindaki yorumum duruyordur, herhangi bir sampiyonlar ligi macinda real madridin kesinlikle 10 kisi tamamlayamayacagini soylemitim. Onlarda bunun farkindaydilar ve kupa da yaptiklari spor ayibini 2 level dusurerek uyguladirlar sonuclar ortada.

Etme bulma dunyasi.

Beyzade dedi ki...

Koydu gibi seviyesiz yorumları kaldırıyorum buradan kusura bakmayın o yüzden...Dİğer arkadaşların yorumlarına fazlasıyla saygı duyuyorum...Sevgili Gaga ve Era Brown eğer Pepe'nin hareketine kırmızı diyorsanız yorumunuza saygı duyuyorum ama yıllardır yaptığım iş nedeniyle herhalde 2000 maç izlemişimdir...Tartışmalı pozisyonlar hazırlamışımdır, hakem yorumlaırnı dinlemişimdir. Ama böyle bir kırmızı kart hayatımda görmedim...Real Madrid'in futbol oynamadığımı zaten söyledim. Ama bir hakemin çıkıpta böyle katletmesine kusura bakmayın bu kadar göz yumamam. Önceki yzılarımda da Albiol'un kırmızı kartına en ufak bir serzenişte bulunmadım haklıydı çünkü ama dünkü tam bir kepazelikti...

Eren dedi ki...

Messi'nin golüne Casillas'ın kurtarışına bakın keyif alın kardeşim işiniz gücünüz mü yok elin takımlarının avukatlığını yapıyosunuz? Pepe ile Villa cumartesi gecesi kol kola İspanya'nın en güzel kızlarını götürecek keyfi yerinde, sizin hayatınızda muhattap olmayacağınız adamlar için eliniz titriyor burda..

Adsız dedi ki...

Militonun ofsayt olan golü,alves'in verilmeyen penaltısı,Nou Camp'da Bojan'ın sayılmayan golü,4-2 chelse-Barca maçında chelsea'nin 4.golü,bu maçta ikinci sarıdan atılmayan diarra,Marcelonun pedro'ya yerdeyken basması....Bu liste böyle uzar.Messi yazar ve bu iş biter. Mourinho bu Dünya'da yaşamak tiksindirici diyor.Başarılı olduğu için yaptığı davranışlarının hepsinin takdir gördüğü Dünya daha tiksindirici.

Lebowski dedi ki...

Canım Kardeşim yazdıklarının tamamına katılıyor, ellerin dert görmesin diyorum. Çirkefliğin kitabını barcelonalılar yazmıştır, dün geceden sonra kimse gak guk demesin, inşallah alamazlar kupayı da ilahi adalet tecelli eder.

Herkese Selamlar&Saygılar

Era Brown dedi ki...

bence sunu degerlendirirken hata yapiyorsunuz. Sporda cezalar bir harekete degil, birkac harekete verilebilir. Hakem taktiridir bunlar, uyarir, uyarmaz, tekrar yaparsan atarim der vs. Yani ozellikle kartlari yalnizca o pozisyon icin dusunmek bence dar bir zihniyet gibi geliyor. Bu mac icin bu karar agir olarak nitelerseniz bunda herkes hemfikir. Bir sampiyonlar ligi maci oldugunun pepe de farkindaydi, copa del rey'de yaptigi rezillikleri yapmamisti.

Celal Abbas dedi ki...

Pepenin hareketi kırmızı kartdır. ispanyadaki hakemlerin sayesinde barcelona ilk iki maçta sertlikle sindirildi. hele madriddeki ilk maçta o sertlikten dolayı sakatlık sorunu yaşamamk için maçı rölantide götürmeye çalıştılar.

Son şampiyonlar ligi maçında çoğu kimsenin farketmediği bişi daha var. Barca bilerek Real Madridin üzerine gitmedi. Morunhionun eli kolu bağlandı.

Pep meydan okudu o maçta hadi morunhio üzerine gelmiyorum. göster kendini dedi. Sonuç 2 0 barca galibiyeti.