21 Ekim 2010 Perşembe

Rooney-Ferguson-Real Madrid


Beckham gideceğim dedi gitti. Van Nistelrooy gideceğim gitti. Ronaldo gideceğim dedi gitti. Sir Alex Ferguson’un kitabında gitmek isteyene ''gitme kal'' demek yok. Gitmek isteyenler bir şekilde gidiyor. Şimdi de Rooney gündemde. Manchester United’tan ayrılmak istediğini doğrulayan bir açıklama yaptı. Ferguson’a duyduğu saygıyı her cümlesinde noktalama işareti gibi söyleyerek ayrılık sinyallerini yaktı. Giderse ne olur? Manchester United bocalar mı?
***
Evet bir süre için belki ama en fazla 2 sene sürer. Başta saydığım örneklerden sonra Manchester’İn büyük bir çöküş yaşadığını gördünüz mü, hayır. Her defasında yeni bir yıldızı parlattı ve kupaları kazanmaya devam etti Sir Alex. Yine aynısı olmayacak diye bir şey yok. Ancak bu kez bir handikabı var. Bu geçiş dönemlerinde en çok güvendiği takımın iskeletinde önemli yer tutan Giggs, Scholes, Gary Neville gibi isimlerde yolun sonuna geldi. Bunların alternatifleri, yıllardır takımda olan isimlerse o kadar etkili olamayabilir. İşte Ferguson’un en büyük sıkıntısı bu.
***
Peki Rooney ne yapar? Bana göre gitmesi gereken tek adres eski partneri Cristiano Ronaldo’nun olduğu Real Madrid. İkili tekrar buluşursa Manchester döneminin Avrupa ve Lig zaferlerinin bir benzerini İspanya’da görebiliriz. Tamam Higuain-Ronaldo ikilisi de çok verimli. 2 yıldır takımın gol yükünü çekiyorlar ama Arjantinlide Rooney’deki ekstra özellikler yok. Hala büyük maçlarda sahneye çıkamıyor. Rooney’nin gelişi belki onu kulübeye gönderecek ama Real Madrid’in de hücum gücünü en üst seviyeye çıkaracak. Tabi tüm bunlar teoride kalıyor. Öncelikle bu transferin gerçekleşmesi lazım. Ama İngiliz yıldız Bernabeu’ya ayak basarsa Real’in çehresi çok değişebilir.

Hiç yorum yok: