13 Ekim 2010 Çarşamba

2012 Elemeleri 4.Gün


Aslında Azerbaycan mağlubiyetimizle ilgili bir yazıyı kaleme almak lazımdı ama hemen hemen Almanya maçından sonra yazdıklarımı tekrarlayacağımdan çok girmek istemiyorum. Sadece tek bir şeye karşıyım o da Azerbaycan mağlubiyetine kılıf bulunmasıdır. İşte Arda sakattı, 3 büyüklerdeki futbolcularımız formsuzdu, Alman Berti Vogts Azerileri çok iyi hazırlamış gibi saçmalıkları sakın gündeme getirmeyin. Ben bu maçla ilgili Hiddink’e de çok fazla bir şey söylemem. Temelde bir sorun olduğu kesin ama bu sorunu yaşayacağımız maç değil bu. Azerbaycan’ı yenemiyorsan eğer futbolcu olarak 3 gün sokağa çıkmaman lazım. Almanya maçı için rezalet demiştim ama buna söyleyecek kelime bulamıyorum. Maç sonunda zaten yeteri kadar sinirliydim bir de üstüne Emre Belözoğlu’nun elemeler sonrası milli takımı bırakabilirim açıklamasını duyunca beynimden vurulmuşa döndüm. Böyle bir maçtan sonra yapılacak açıklama mı bu. Neyin peşindesin diye sorarlar adama. Bırakacaksan içinde tutarsın bunu ve elemelerin sonunda bırakırsın. Şimdi neyi açıklıyorsun. Kaptan olarak yapılacak hareket mi bu? Emre gibi tecrübeli bir oyuncuya hiç yakıştıramadım. Tüm bu tiyatrodan sonra 2012 şansımızı çok düşük bana göre. Katılırsak bana göre mucize olur.
***
Grubumuzun diğer maçı ise nefesleri kesti. 4-4 biten düelloda Belçika ile Avusturya birer puana razı oldu. 90. dakikada öne geçen Belçika’nın 10 kişilik Avusturya’ya 1 puanı kaptırması kolay açıklanır bir şey değil. Futbolun güzelliği ve Belçika’nın beceriksizliği deyip geçelim.
***
Geceye İngiltere ve milli takımımızın aldığı sonuçlar damga vursa da en çok merak edilen maç Hollanda-İsveç karşılaşmasıydı. Zor geçmesini beklediğim maçta Portakallar adeta şov yaptı. 2010 elemelerinden bu yana yakaladıkları ivme tüm hızıyla devam ediyor Hollanda’nın. Grupta yine tulum çıkaracaklar gibi gözüküyor.

Gecenin en flaş olayı ise İtalya’da yaşandı. İtalya’nın Sırbistanla yapacağı maç, Sırp taraftarlarla polis arasında sabah saatlerinden beri devam eden gerginlik, tribünlere de yansıyınca yarıda kaldı. Sahaya ve güvenlik güçlerinin üzerine yabancı cisim yağdıran Sırp taraftarlar yüzünden geç başlayan maç, taraftar olaylarının engellenememesi üzerine durduruldu ve takımlar soyunma odasına gönderildi. İki takım oyuncuları da maça devam etmek istediklerini belirtti. Bu olaylar üzerine UEFA yetkilileri İtalyalı yöneticilerle acil toplantı kararı aldı. UEFA bu toplantının ardından maçı tatil etti.
***
İngiltere’de ise Fabio Capello’ya tepkiler çığ gibi büyüyecektir. Karadağ’ı Wembley’de mağlup edemeyen İngiltere, futbol olarak da doyurmadı. Yani maçı izlemeyen biri 0-0’ı görünce, İngiltere ezdi ama olmadı sanabilir ama hiçte öyle olmadı. Özellikle 2.yarı işin zora girdiği dönemde taraftarı heyecanlandıracak bir pozisyon bile yaşanmadı. 77.dakikada İngilizlerin buz gibi bir penaltısını vermedi maçın hakemi. Yardımcısının da önünde olan pozisyona devam denmesi akıl alır gibi değil. Geçen sene Henry’nin İrlanda’ya attığı goldeki gibi bir düzeltme vardı ama devam dendi. İngiliz basını Capello kadar maçın hakemine yüklenecektir. Sonuçta İngiltere Capello’yla ne olursa olsun 2012’ye katılır ama tepkiler, bir başarı gelmediği sürece tam gaz devam edecektir.

Hiç yorum yok: