15 Ekim 2010 Cuma

Eşek


Mourinho’nun olduğu yerde gündemde başkasının yer almasına imkan yok. Bugün yine damgasını vurdu. Marca, cumartesi oynanacak maç öncesi 2005 Şubatında ki bir makaleden yola çıkarak Mourinho’nun Ferreira’ya ''Eşek'' dediğini yazdı. Mourinho söz konusu yazıda "Bir yanda 30 yıllık kariyeri, diğer yanda 3 yıllık kariyeri olan bir teknik direktör var. 30 yıllık olan hiçbir şey kazanmadı ama 3 yıllık olan çok şey kazandı. 30 yıllık olan kariyeri sona erdiğinde unutulacak, 3 yıllık olan ise ne şimdi ne de sonra asla tarihten silinmeyecek. Bu, asla bir at olamayan ama 30 yıl boyunca çalışan bir eşeğin hikayesi olabilir" ifadelerini kullanmıştı.

Aslında Mourinho ve Ferreira kariyerleri boyunca hiç karşı karşıya gelmediler. Her ne kadar bu makalede Mourinho’nun Ferreira’dan bahsetmediği yazılsa da bana pek inandırıcı gelmedi. Mourinho’nun bu tip kıyaslamalarını daha önceden biliyoruz. Raineri’nin yerine Chelsea’ye geldiğinde de İtalyan teknik adam için ''Raineri’nin burada bu kadar sevilmesine anlam veremedim. 4 yıl boyunca hiçbir şey kazanamadığı düşünürsek'' demişti. O yüzden bu yazıyı ona kastederek kaleme aldığını düşünüyorum. Yine iddialara göre ikili rakip olarak karşı karşıya gelmese de daha önce isimleri birçok olayda yan yana yazılmıştı. Ferreira’nın kariyerindeki tek başarısı Porto’yla kazandığı 3 şampiyonluk olsa da Portekiz’de çok saygı gören bir teknik adam. Eğitmenlik tarafı da bulunan Ferreira’nın yıllar önce Mourinho stajyerken Spor Akademisinde bir olay yaşadığı söyleniyor. Ayrıca bir başka iddiada Mourinho, Benfica’nın başındayken yönetimin Ferreira’yı da teknik kadroya katmak istediği ancak Jose’nin buna karşı çıktığı yönünde.

Tüm bu iddialar üzerine Malaga'nın teknik direktörü Ferreira "bunları konuşacak vaktim yok" diyerek açıklama yapmadı. Mourinho da iddiayı yalanlayarak "Bu haber için ancak utanç verici denilir. Utanç verici, çünkü Jesualdo ile ilişkim iyi değil, çok iyi. Bu tip haberler aramızı bozamayacak. Jesualdo, Portekiz'de önemli ve güzel bir geçmişe sahip. Kalitesi, tecrübesi ve kazandıklarıyla İspanya’ya gelen bir teknik direktör. Başka teknik direktörlerle sorun yaşayabilirdim ama onunla hayır. Bu şekilde davranılmasına layık biri değil" şeklinde konuştu. Mourinho’nun bu son sözleri her şeye rağmen bana hikaye geliyor. Portekizli, Real Madrid’te de yine başrolü oynuyor. Bundan önceki takımlarında olduğu gibi oyuncuları sadece futbolu düşünürken medyada hep o var ve tüm hikaye onun etrafında dönüyor. Bu taktik şimdiye kadar hep işe yaradı, bakalım Madrid’te de tutacak mı?

Hiç yorum yok: