29 Eylül 2011 Perşembe

Tevez, Ocak'a Kadar Oynamayabilir


Manchester City 2009’dan itibaren körfezden gelen sahipleri sayesinde yıldızları kadrosuna topladı. Para ödemek hiç sorun değildi onlar için. Bastırdılar parayı aldılar adamı. Tarihlerinde çok önemli başarılar olmadığı için de aldıkları oyuncuların hepsi 1.sınıf olamadı tabi. Ama bir alt seviyedeki en önemli isimleri topladılar. Abu Dhabi United Group’un ilk gözdelerindendi Carlos Tevez. Hatta bugün bile aldıkları isimlere bakarsak en parlak yıldızıydı. Tevez’de de aynı kozu kullandılar, bastırdılar parayı aldılar. Alex Ferguson gibi düşünmediler transfer yaparken. Taraftarı coşturacak bir isme ihtiyaçları vardı. Bugün Real Madrid’te Ronaldo’nun, Barcelona’da Messi’nin yaptığı gibi. O takımlarda da bir çok ünlü yıldız var ama bu iki ismin yeri çok ayrı taraftarın gözünde. Tevez de işte öyle bir isim City taraftarı için. Sen takıma Adebayor’u da, Gareth Barry’i de, Yaya Toure’yi de, David Silva’yı da alsan hiçbirinin yıldızı Tevez’in ki kadar parlak değil. Ama o Tevez de diğerleri kadar profesyonel anlayışa sahip değil.
***
“Gönülsüz iş olmaz” diye bir deyim vardır sıkça kullandığımız. Carlito’nun olayı da tam böyle işte. Sezon başında eski kulübü Corinthians’a bir türlü geri dönemedi. Hatırı sayılır bir teklifte vardı ortada ama City, o kadar kolay bırakmak istemedi Arjantinliyi. Aslında Agüero hamlesi de Tevez’in gideceği üzerine planlanmıştı. Ama ortadaki sorunu göremediler. Carlito'yu profesyonel bir oyuncu sandılar. Lisansı öyle dese de Tevez de Maradona gibi paramı alırım işime bakarım diyen yıldızlardan değil. Oynadıkları yerde önce huzuru arayan, egolarının okşanmasını seven, kısacası tek adam olmayı sevenlerden. Tevez de bu kadar başarılı bir sezonun ardından bu yüzden tekrar doğduğu kıtaya dönmek istemişti. Ama City yönetimi ya anlayamadı ya da inat yaptı Arjantinli gibi.

Tevez döndü, başta sorun yok gibi gözüküyordu ama kenarda unutulunca sıkıntı başladı. İtalyan menajere de bir şey söyleyemezsin. Ligde işler iyi gidiyor. Agüero ve Dzeko şu ana kadar istenileni veriyor. Ama Şampiyonlar Ligi aynı değil. Orada Tevez’e ihtiyacınız var. Mancini bunu hesaplayamadı belki. Bayern Münih deplasmanında 2-0 gerideyken Tevez’i sokmak istedi oyuna. Ama hiç beklemediği bir tepki aldı. Tevez’in düşünüldüğü kadar profesyonel olmadığının bir kez daha görüldüğü an yaşandı. Girmek istemedi oyuna. Maç sonrası City yönetimi hemen 2 hafta cezayı yapıştırdı Tevez’e. Arjantinli bu süre boyunca tüm futbol faaliyetlerinden mahrum kalacaktı. Mancini de zaten açıklamıştı: “Tevez benim için bitmiştir” diye.
***
Peki ne olacaktı 2 hafta bittikten sonra. Arjantinli rahat durmayacaktı belli. Ya antrenmanda ya maçta arıza çıkarmadan durmayacak. O yüzden City yönetimi bir kez daha toplandı. Kulüp avukatları Arjantinliyi Ocak ayına kadar sahalara döndürmemeyi planlıyor. Tevez’in City’den maaşı haftalık 200 bin pound. Bonuslarıyla bu tutar 500 bini buluyor. Sadece maaşı, Ocak ayına kadar 3 milyon poundluk bir toplama denk geliyor. Ancak City yönetimi Premier Lig kuralları gereği Tevez’e öyle Ocak ayına kadar ceza veremiyor. Verebileceğin ceza süresi 2 haftayı geçemiyor. Bu yüzden de planları Arjantinliye Ocak’a kadar 2 haftalık sürelerle cezalar vermek. Bunu yapabilecekler mi zamanla göreceğiz ama Tevez’e en ağır işkenceyi yapmak istedikleri bariz. Bunda da haksız değiller.

Hiç yorum yok: