12 Eylül 2011 Pazartesi

Fifa Virüsü+İlk Hafta


Başlıktaki korkutucu formül, ilk hafta öncesi pek dile getirilmedi ama gözüken o ki takımlar son derece olumsuz yönde etkilenmiş. Büyüklerin yarışında ilk maçta Beşiktaş patladı. Herkes bu ne rezillik, böyle futbol olur mu derken akşam Trabzon'un beraberliği geldi. Ligin yeni büyük adayı Bursa, gündüz rahat geçerken akşam Galatasaray, resmen duvara tosladı. Fifa virüsü artık evrensel bir deyim haline geldi. 10-15 yıl önce dile getirilmeyen bu söylem günün modası oldu. Uzay takımı Barcelona bile Real Sociedad deplasmanında berabere kalınca bu deyim ortaya atıldı İspanyol medyasında. 12.dakikada 2-0 öne geçtiğinde akıllara gelmeyen virüs 90 dakika berabere bitince hortladı. Manchester United, her zaman zorlandığı Bolton deplasmanında 5-0'la döndü. Fifa virüsü var mı? Yok. Berabere kalsa manşetler hazır.

Ligimizde de herhalde yukarıdaki formül devreye girdi. Hem Fifa virüsü hem de ilk hafta süprrizi geyiği. Demek ki ikisi birleşince korkunç bir şey çıkıyor ortaya. Fenerbahçe ne yapar daha bilmiyorum ama tüm takımlar içerisinde en geçerli mazarete sahip. İlk haftaya şöyle bir bakarsak diye cümleye başlayacağım ama kafamı çevirmek zorunda kalıyorum. Beşiktaş rezillik, Galatasaray kötü, Trabzon'un ne yaptığı belli değil, Bursa şanslı. Herhalde özeti bu olur. Ancak siyah beyazlılar adına bir şeyi söylemem gerekiyor. Cumartesi Beşiktaş'ın gündüz oynatılmasının sebebini çok merak ediyorum. Bunu biri bana anlatsın lütfen. Galatasaray, sezonun kafası en rahat takımı. Şike soruşturmasını teğet bile geçmeyerek atlattı. Niye hazır değil? Trabzon, 10 kişi kalmış, kadro kalitesi belli Manisa'yı nasıl bu kadar hafife alabiliyor anlayamadım. Aaa doğru Fifa virüsü ve aynı zamanda ilk hafta olur böyle şeyler. Yani Beşiktaş haftaya uçacak mı? Galatasaray arı gibi sokacak mı? Bursa'ya şanslı dedim çünkü hakikaten fazla bir şey oynamadılar. Doğru dürüst pozisyonu yokken bir anda 2-0 yaptılar ve Kayseri'yi rotadan çıkardılar. Ama Bursa'nın da klasik mücadele gücünü es geçmeyeyim. Sadece bu maç için şanslı olduklarını söylemeliyim.
***
Totalde ise bir türlü anlam veremediğim Fifa virüsü ve ilk hafta sendromuyla sezona başladık. Açıklamaları şimdiden söyleyim. İlk haftalar ''alışma dönemindeyiz. Bizi Kasım ayında görün''. Ligin ortasında ''3 günde bir maç bizi yordu. İkinci yarı daha iyi olacağız''. Kalan bölümde ise en büyük yalan ''İyi oynamak önemli değil, önemli olan 3 puan''. İşte futbol tiyatrosu.

Hiç yorum yok: