4 Mayıs 2011 Çarşamba

Frank De Bleeckere >daha rezildir> Stark'tan


Bak Frank De Bleeckere, bu 2.maça çıkıyorsun, geçen sene yaptığın hatayı telafi ediyorsun. Geçen sene de Motta'yı attın yarı finalde ancak sonra hiçbir şey yapmadın be oğlum. Inter turu geçti, sonra da kupayı aldı. Bu maçta sakın böyle bir şey yapma. Ne yaparsan yap Real'in es kaza finale çıkmasına izin verme, sonra bu Mourinho başımıza bela olur, Real Madrid kupayı alır, Mourinho 3'ler. O da ''tamam Mr. Platini'' yada adın kimse demiş ve çıkmış maça. Bir bakmış ilk yarı yapacak fazla bir şey yok. Barcelona, Real'i eziyor. Üzerine düşen bir şey yok Belçika'lının. Villa ve Messi'nin vuruşlarını müthiş çıkarıyor Aziz Casillas. Real Madrid, klasik 11'yle sahada ama pozisyonu yok. Yani çok bir şey değişmemiş ilk maça göre. Mourinho'ya ya ilk maçın taktiği konusunda hak verdim bu sefer. Ofansifte çıksan pozisyona giremiyorlar Barça karşısında. Kaka'nın sahada yokları oynaması da bunun bir sebebi zaten.

2.yarıda Barça'nın bir gol bulacağından adım gibi eminim ama izliyoruz maçı umutsuzca. Yapacak bir şey yok. İzlemez olaydım. 46.dakikada ''The Manchurian Candidate'' filmindeki gibi Frank De Bleeckere, koşullanmış gibi iptal ediveriyor Higuain'in golünü. Dedim şaka mı bu. Maçı Papatyam salaklığı yüzünden halı sahanın kafeteryasında izliyorum. Etrafımda 30 kişi var. Hiçbirini tanımıyorum. Baktım onlarda küfretmeye başlayınca tamam dedim rüya görmemişim. İlk maçta Pepe'yi haksız yere at, Adebayor'a kırmızıyı vereme, ikinci maçta ise son yıllarda gördüğüm en komik gol iptalini çal. Ardından da yine bir rezilliğe imza atarak Adebayor'un arkadan basmasına kırmızı çıkartama. Bunlarında hepsi de bir Şampiyonlar Ligi yarı finalinde olsun. Gerçekten inanılmaz. Barcelona eziyordu ilk yarı kabul ama ne yapacağız baba, ilk yarı ezdi diye Barcelona'yı galip mi sayacağız. İlk maç öyle ilan ettiler ya.''Barcelona topa daha çok sahip oldu, o yüzden hak ettiler. Pepe'nin kırmızı kartı da doğruydu''. Bu maçta da mı aynı şeyi söyleyeceksiniz.

Neyse sinirime hakim olup maçı izlemeye devam ediyorum. Barça beklediğim gibi öne geçti. Ardından farka gider mi diye bakarken Di Maria'nın kötü vuruşu şans eseri bir daha önünde kalınca bu kez Marcelo affetmedi ve maça denge geldi. Sonrasında bir 10 dakikalık süreç var ki De Bleeckere, yine başroldeydi. Beraberlik golünden sonra Barça aptallaştı, panik yapmaya başladı. Real Madrid baskı kuruyor ancak 0 10 dakikada ceza sahası etrafında yapılan 3 faulu vermiyor, Frank De Bleeckere amcam. Hayır Real Madrid top oynamaya çalışsa engel, oynatmamaya çalışsa engel. Öte yandan ise maçın sonlarına doğru bir kez daha gösterime giren Barcelona çadır tiyatrosunu sadece izliyor. Mascherano yuvarlanma rekoru kırıyor, Busquets Bernabeu'daki performansını sürdürüyor ve Real Madridli futbolcular gözlerine inanamıyor. Tabi halı sahadakilerle birlikte bende. Çünkü halı sahadaki o vatandaşlar benden farklı. Ben bir taraftarım. Onlar için kimin kazandığı önemli değil. Ama yapılan haksızlıklar o kadar bariz ki.

Sonuçta Barcelona-Real Madrid eşleşmesinin favorisi kazandı. Evet maç öncesi açık favori Katalanlardı. Evet 3 senedir müthiş bir futbol ortaya koyuyorlar. Bu sezonun 2.maçına kadar da Real Madrid'i eziyorlardı. Mourinho'dan önceki teknik adamlar Barcelona'ya karşı, Real Madrid'in egosunu okşayacak bir futbol oynattılar ama hep sahadan boynu bükük ayrıldılar. Mourinho ise doğrusunu yaparak önce özgüveni geri getirmeye çalıştı, bu sene diğer tüm maçlarda oynattığı futbolun aksine ultra defansif oynattı. Bunda da sonuna kadar haklıydı. Belki ilk maçta bunu biraz yumuşatabilirdi ama genel olarak haklıydı. Çünkü Barcelona'yı başka bir şekilde durdurmasına imkan yok, bunu biliyordu. Ama sonuçta Katalanlar adını finale yazdırdı. Barcelona'da 3 futbolcuyu ayrı bir yere koyuyorum: Xavi, Iniesta ve Messi. Sadece futbol oynamayı düşünen bu güzel insanlar bir yana Busquets, Pedro, Dani Alves ve Mascherano'nun da teatral performanslarını alkışlıyorum. Çünkü Barcelona kulübünde hakikaten de ahlaklı olmak nasıl öğretiliyor, bunun en güzel örneğini verdiler. Ronaldo'nun maç sonunda Mascherano'ya söyledikleri de çok güzeldi bu arada: Javier, İngiltere'de kendini böyle atmıyordu yerlere. Barcelona'da nasıl numara yapacağını iyi öğrenmiş. ''

Kimse Barcelona gibi oynayamaz dünyada. Herkesin bir oyun kimliği vardır. Real Madrid demek defansif futbol değildir. Barça maçlarının özel taktiğiydi bu ama UEFA'nın 2 tetikçisi işlerini çok iyi yapıp, defansif futbolun kazanmasına izin vermediler. Filmin sonunda çoğuna göre belki de iyi adam kazandı ama bir kötünün bile bu kadarına tenezzül etmeyeceği numaralarla. Dünkü maçın en güzel karesi ise aşağıdaydı. Bir kez daha geçmiş olsun güzel insan Abidal.

Diğer El Clasico yazıları için:
El Clasico # 1'de üzülen yok...
El Clasico #2'de Zafer Madrid'in...
El Clasico #3'te Stark Rezilliği
El Clasico #3 Gerçekler
Barcelona-Real Madrid: 5-0

6 yorum:

Adsız dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=GNCBseY8oxw
30. saniyede temas gozukuyor.ayrıca barcalı oyuncu topa yakın niye kendini yere atsın.taraflı bakıyorsunuz.

Adsız dedi ki...

offf offf sen iflah olmasin valla.hala defansif futboldasin, su macta madrid 7-8 kisi kalmaliydi,hala sen videoda acikca goruldugu gibi mascrehanonun arkadan bacagina mudahale oldugu pozisyondan bahsediyon.ulan uefa isi gucu yok,unicefle birlikte olup tabi bide erzik var barcayi real karsisinda galip getirelim diye ugrascaklar,yani su 4 macta realden atilan oyuncu sayisi 3 atilmasi gereken oyuncu sayisi 10,bu nasil istir.
biraz kabullenin artik yenilgiyi hazmedin.bu bu kadar zormu.

Mustafa Akkaya dedi ki...

Açıkçası biraz taraflı geldi yazı bana. Real Madrid dünyanın en büyüklerinden biri olabilir ancak yıllarca Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale bile yükselememiş bir takım yarı finalde Barcelona gibi bir ekibe elendiği anda işi bu derece UEFA, Unicef, şaibeli hakemler gibi komplo teorilerine bağlamamalı.

Adsız dedi ki...

Ronaldolu Rivaldolu Romariolu Ronaldinholu sahada dans eder gibi futbolun hiç bir kuralına uymadan oynayan bu adamları seyrettikten sonra Pedro Busquets Mascherano Pique giblerini bu forma altında izlemek gereçkten üzücü. Biri sürekli oyunculuk yapıoyr öbürü hem oynuculuk yapıyor hem de meslektaşına maymun diyebilecek kadar alçalıyor Mascherano yanında gerçek kaptanlar varken ağzını açamıyor burda o da alışmış yalana dolana Pique iki uzun pas atabiliyo diye nerdeyse Baresiyle karşılaştırılacak reklamın ve piyasa dengelerinin bu kadar şişirdiği bir takım daha olmaz heralde. Bu takımda beni rahatsız eden ne çok şey varmış ya hele bi de içi boşaltılmış solculuk yapmıyolar mı yok isyankar yok asi 40 milyon euro artı Etoo ve Katardan alınan milyon eurolarla ne kadar da sosyalist ya bu takım.

gurcan dedi ki...

daha ilk yarıda carvalhoyu atmamış.
ikinci yarıda oyuna girere girmez ilk maçta yaptıgı gibi direk rakibe saldıran adabayoru atmamış.
lassana diarraya alansoya ikinci sarıyı göstermemek için direnmi hakem kötüdür.
Koskoca RM 11 tane kasapla barcelonayı durdurmaya çalışmış suçlu hakem olmuş
bu kafayla devam ederlerse 3 sene daha CL yi barca kazanır.

Adsız dedi ki...

Xabi Alonso ne yapar ne işe yarar birisi bana anlatsın