6 Aralık 2010 Pazartesi

Haftanın Panoraması


Kar başladı, sıkıntıları da beraberinde getirdi. Avrupa’nın kuzeybatısı başta olmak üzere birçok ülkede maçlar ertelendi yada zor şartlarda oynandı. Bu soğuk hava dalgası bize henüz ulaşmadığı için anlamıyoruz ama çoğu ülke sıkıntılı. İngiltere’de alt liglerde maçların %90’ı ertelendi. Premier ligde ise bir tek Blackpool-Manchester United karşılaşması. Chelsea maç fazlasıyla liderliği alabileceği haftada geçen sezon olduğu gibi Everton’la berabere kalarak son 4.maçında da kazanamadı ve Arsenal’in kazanmasıyla 3.sıraya geriledi. Lampard’ın yokluğunda bu kadar puan kaybetmeleri normal değil. Ancelotti şimdiden tartışılmaya başlandı. Bu sene şampiyonluk bir önceki sezona göre çok daha kolay gözüküyordu ama şimdi işleri çok zor. Arsenal maç fazlasıyla liderliği alsa da oranın doğal sahibi Manchester United gibi gözüküyor. Boxing Day yaklaşırken yine çok iyi form yakaladılar. Bu dönemde puan farkını açabilirlerse çok fazla şans tanınmayan bir sezonda ipi önde göğüsleyebilirler. Chelsea toparlanırsa yine ortada bir yarış olur. Arsenal’in ise bana göre şansı çok az. Her sene bir heyecan yaratıyorlar ama şampiyonluk sadece gençlerle gelmiyor. Arada eski kaşarlarda olacak.

İspanya’da ise zirvenin sahipleri kaybetmedi. Guardiola döneminde deplasmanlara maç günü giden Barcelona büyük çapta bir kriz yaşadı. Kar yağışı yüzünden maçın oynanmama ihtimali belirdi önce. Üstüne bir de havaalanı kontrolörlerinin grevi eklendi. Atletico Madrid ve Sporting Gijon otobüsle yolculuk ettiler. Havaalanındaki grev yüzünden 12 saatlik rötarlar olunca Katalanlar federasyona başvurdu. Bunun üzerine Federasyon maçı Pazar 18:00'e ertelediğini açıklayınca ortalık karıştı.Özellikle Madrid basını ‘’rezalet’’ başlıkları attılar. Ardından Osasuna tarafı da niye ertesi gün oynuyormuşuz deyince federasyon geri adım attı. Ancak maça da 6 saat vardı. Evlerine yollanan futbolcular hemen tren istasyonuna toplandılar ve olması gereken zamana kısa bir süre kala stada vardılar. Sonuç ise 0-3. Yanlış anlaşılmasın bu sahadaki son 6 maçta 2.Barça galibiyeti bu. Bu kadar zor şartlarda alınmış altın değerinde 3 puan. Tabi ki işin bu duruma gelmesinde suçlu Barcelona. Herkes paşa paşa gidiyor trenle, otobüsle. Senin ayrılıcılığın ne baba. Zamanında çık yola, inat etme bir gün önce çık git. Ama bu riskli karara rağmen sorunsuz atlattılar.

Real Madrid ise 5-0’ın ardından evinde oynasa da çok sıkıntılı bir maç oynadı. Kolay değil. Bir hafta önce rezil oluyorsun. Bu senede mi olmayacak diyorsun ve Higuain gibi çok önemli bir eksiğin var. Valencia da bu sene farklı. Bursa’yla olan maçlarını da izledik. Çok atletik ve zor kaybeden bir takım. İyi de direndiler Bernabeu’da ama 10 kişi kalana kadar. Real sazı aldı eline o dakikadan sonra. Ronaldo 2 süper gol attı. İlk gol ise maçı anlatan Ercan ağabeyin dediği gibi %99 Mesut’un katkısıydı. Öyle bir pas attı ki Ronaldo’ya Valencia defansının başı döndü. 2.gol ise Ronaldo’nun klasik play station gollerindendi. Higuain olmamasına rağmen Benzema’yla başlamadı Mourinho. İlk fırsatta da biletini kesecek gibi. Fransızın kimyası tutmadı bir türlü. Geçen sezondan bu yana başrolü oynadığı bir maç yok. Ya devre arası en kötü sezon sonu bileti kesilir. Sonuçta çok kritik bir maçı rakibinin eksik kalmasıyla kayıpsız atlattı Real. Şans yanlarındaydı bu sefer. Yarış normal düzenine girer artık. El Clasico’nun rövanşına kadar 2 takımında puan kaybı yapacağı maçların sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

İtalya’da Milan fırtınası sürüyor. Brescia’yı çok rahat geçtiler San Siro’da. Cuma günü Lazio’ya deplasmanda kaybeden Inter’in 10 puan önündeler. Sezon başında biri söylese git işine derim ama Benitez farkı işte. Allegri, beklediğimden iyi idare ediyor. Milan’ın egosu yüksek kaşar kadrosunu. Benitez ise kalitesi (!) belli ediyor. Geçen sezon ''Ohhh No'' pankartıyla geçmişlerdi Lazio’yu. Bu sene ise tokadı bastı başkent temsilcisi ve Milan’la arasındaki 3 puanlık farkı korudu. Benitez ise Şampiyonlar Ligi’nde bir şeyler yapamazsa sezon sonunda sevinç gözyaşları içerisinde uğurlanır Milano’dan. Bu kadarı da fazla çünkü. Takımın başına kimi koysan bu kadar rezil edemezdi herhalde.

Hiç yorum yok: