24 Aralık 2011 Cumartesi

Antoine Kombouaré (2009-2011)


Futbolda Platini, siyasette Sarkozy. Böyle bir ülkede en yakın rakibinin 3 puan önünde ilk yarıyı lider bitiren Antoine Kombouare’nin de görevine son verilir, çok normal. Sezon başından bu yana birçok defa dile getirildi Kombouare’nin geleceği. Ama liderken kovulmak ancak PSG gibi bir kulübün yapacağı bir şeydi. Yıllardır rezil oluyoruz ciddi paralar harcamamıza rağmen hep başarısız olduk. Bu adam bizi şampiyonluğa götürüyor aman mı dediler bilmiyorum ama yakıştı Paris kulübüne. Çok para harcamanın başarıyı getirmediği örneklerini çok gördük geçmişte. Bugün de görüyoruz hem ülkemizde hem de dışarıda. O yüzden Kombouare’nin şu ana kadar yaptığı Fransa gibi zor bir ligde başarıydı. Ancak kabul görmedi. Bir şeyi kırk defa söylersen olur hesabı sonunda Kombouare’yi kovdular. Şimdi en kuvvetli adaylar Carlo Ancelotti ve Frank Rijkaard. Gelecek olana da ateşten gömleği giydirecekler. İlk yarıyı önde kapatmış bir takıma gitmek, özellikle Fransa gibi bir ligde büyük risktir. PSG’in de öyle inanılmaz bir kadrosu yok hani. Lyon’dan, Marsilya’dan, Lille’den aşırı üstün uzak ara yapacak bir kadro değil. Sezon başında 3.yılına giren Kombouare ile ligin en güçlü şampiyonluk adayıydılar ama şimdi işleri çok zor. Yine de ligi zirvede bitirebilirler ama bu yaptıklarıyla tarihe geçtiler.

2 yorum:

5ocak dedi ki...

Cok guzel ozetlemissin tebrikler. Ozellikle Kombouare'nin Fransa'da uzak ara goze en hos gelen futbolu oynatirken gonderilmesi tam bir fiyasko.

mustafa arslan dedi ki...

Leonardo sanırım Ancelotti'ye kıyak çekmek istedi. Daha fazla ne yapabilirdi ki bu adam? Marsilya Deschamps'ı anında kovmalı bu durumda zira marsilya'nın kadrosu PSG'den iyi. Bu işler sadece Pastore'yi almakla olmuyor. Umarım şampiyon olmazlar..!