5 Ocak 2011 Çarşamba

La Liga notları...


Yaklaşık 2 haftalık bir aradan sonra La Liga start verdi. Son maçta formda yada formsuz bıraktığımız takımların aranın verdiği etkiyle performanslarında doğal olarak değişimler olduğunu gördük. Özellikle ligin 2 büyüğünde önemli isimlerin yokluğunu da düşünürsek kazasız atlatılmış bir hafta olarak da görebiliriz. Mesela Barcelona’da Messi, Puyol ve Pique yoktu. Levante karşısında özellikle son dakikalarda zorlandılar. Bu 3 oyuncunun Barcelona’nın ileride ve geride temposunu ayarlayan isimler olduğunu düşünürsek bu durumun normal olduğunu kabul etmeliyiz. Xavi de Barcelona formasıyla 110'u Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplam 549'uncu maçına çıktı ve kulüp efsanelerinden Migueli'nin 16 sezonda ulaştığı rekoru egale etti. 30 yaşındaki Xavi, 1998-99'dan beri Barcelona forması giyiyor. Migueli’nin oynadığı yıl sayısına bakarsak Xavi’nin başarısı gerçekten göz kamaştırıcı. Real Madrid de Getafe deplasmanında 2 hafta önceki formuna göre oldukça zorlandı. Onlarda da önemli eksikler vardı. Savunmanın bu sezonki klasik ikilisi Pepe-Carvalho’nun yokluğunda oldukça fazla pozisyon hatası yaptılar. Hücumda da Higuain’in yokluğu ki Arjantinlinin sezonu kapattığı söyleniyor, Real’in işi çok zor. Bizden bir laf ama gerçek. Benzema’yla bu sezon bitmez. Eğer takviye yapılmazsa Mourinho Kaka’yı hazırlayıp zaman zaman ileride Ronaldo’yu tek oynatabilir. Bu maçta attığı gollerle Ronaldo, Messi’yi geçti ve gol sayısını 19’a çıkartarak krallık yarışında zirveye kuruldu. Biraz önce bahsettiğimiz Kaka da 240 gün sonra sahadaydı ama maç eksiği aşırı derecede belli oluyordu. Sahada sanki Kaka değil de acemi bir oyuncu vardı.

Ligin zirvesi böyleydi. Şampiyonlar ligi hesabı yapan Atletico Madrid, haftanın tek sürpriz sonucunda evinde Racing Santander’le golsüz berabere kaldı. Son saniyede maçın yıldızı Santander kalecisi Tono’nun anormal kurtarışı Atletico’nun 1 puana razı olmasına neden oldu. Atletico Madrid 2 puan bıraktı ama Aguero'nun sözleşmesini uzatmasıyla rahatladı. Simao'yu Beşiktaş'a kaptırdıktan sonra transferin gözde ismini de ellerinden kaçırsalar, taraftar Vicente Calderon'u yakabilirlerdi. Valencia ise 10 kişi kalmasına rağmen Şampiyonlar Ligi kovalayan Espanyol’u son dakikada Mata’nın golüyle 2-1 mağlup etti. Mehmet Topal da 68 dakika sahada kaldı.

Ligin dibinde ise bu sezon yine amansız bir yarış olacak. Son 3 sırada Real Zaragoza, Almeira ve Sporting Gijon var. Bu takımların hemen üstünde ise sırasıyla Levante, Malaga, Osasuna, Racing Santander ve Hercules. Tehlikeli bölgenin dışındaki takımlardan ligde kalma savaşının direk içinde olmasını beklediğim tek takım Malaga. Hercules çok tecrübeli isimlere sahip. Osasuna ve Racing Santander ise her sene buralarda dolaşıyor. Ligde kalmayı yine başaracaklardır. Malaga ise devre arası transferlerinin en flaş takımı oldu. Baptista, Enzo Maresca ve Demichelis gibi müthiş tecrübeli isimler aldılar. Takım iskeletini oluşturabileceğiniz isimler bunlar. Pellegrini’nin tecribesiyle ligde kalma ihtimalleri çok yüksek. Hayat ne kadar garip. Pellegrini geçen sene şampiyonluk hayalleri kuruyordu, bu sene ligde kalmak. La Liga yine son yıllardaki gibi olacak. İlk 2 belli. 3-4’ün de aslında fazla adayı yok. Yine en büyük mücadele ligde kalma yolunda olacak. La Liga’nın da en zevkli yarışı burada.

Hiç yorum yok: