28 Ağustos 2010 Cumartesi

Everton Ne Yapıyor?

David Moyes

Everton transferde bu sezon oldukça sessizdi; genelde alınan oyuncular genç ve kulübeyi dolduracak cinsten. Sakatlıklardan canı yanan ve kulübeyi neredeyse 16 yaşlardaki gençlere emanet eden Moyes, yeni sezon öncesi burayı doldurmaya çalıştı sanki. Takımda direkt oynama ihtimali olan tek isim Beckford. Onun da önünde Saha, Yakubu -malesef- gibi isimler oldukça forma şansı bulması oldukça zor görünüyor. Wolverhampton Wanderers maçında Moyes onu ilk 11'de sahaya sürmesine rağmen pek de başarılı bir oyun ortaya koyduğunu söylemek güç. Ancak Everton formasıyla Premier Lig'de ilk maçına çıktığı için onu biraz da hoş görmek lazım. Yine de ben Beckford'un hücumda esas oğlan olabileceğini düşünmüyorum.

Bu arada İskoç teknik adam sakat oyuncuların iyileşmesinin ve forma giyecek hale gelmesinin takım için en iyi transferler olduğunun farkında. Ancak yine de takıma takviye gerektiği gün gibi ortada. Hibbert'in savunmanın göbeğinde oynadığı acı zamanlar Evertonlı taraftarlara çok şey ifade ediyor. Takımın en kilit isimlerinden Baines'in olası yokluğunda onun yerini kapatacak oyuncu yok gibi. Moyes mutlaka bunun planlarını yapıyordur ama sanki önemli bir isim takımdan ayrılmazsa kalan kısa sürede takıma takviye yapılmayacak gibi. Jagielka eğer takımdan ayrılırsa savunmanın göbeği yine baş ağrıtabilir. Yobo bana hiçbir zaman güven vermedi ve vermeyecek de. Her an ıska geçme potansiyeli olan Nijeryalı takımda yedek olursa bu hiç fena olmaz; işte bu yüzden savunmaya bir takviye gayet yerinde olabilir. Genç yetenek Gosling'in anlaşılmaz bir şekilde Newcastle United'a kaptırılması ise transfer dönemindeki tek kayıp.

Son 3 sezonda 2.kez Blackburn'e yenilerek lige merhaba diyen Everton, geçtiğimiz hafta da Wolverhampton Wanderers karşısında tatmin edici bir futbol sergilemedi. Şimdi rakip çalkantılı bir dönemden geçen Aston Villa. İki takım için de fazlasıyla önemli olan bu maçta bakalım Moyes'un öğrencileri çıkışa geçmek için bir yol bulup, ligdeki ilk galibiyetini alabilecek mi?

Hiç yorum yok: