26 Ağustos 2010 Perşembe

Bursaspor adına iyi kura


4.torbadan Şampiyonlar Ligi kurasına girmek, ne olursa olsun büyük bir dezavantajdır. Devler Liginin en uzunlarının karşınıza çıkma ihtimali çok fazladır. Bursaspor da kaderine boyun eğerek girdi torbaya ama yüzümüzü güldüren rakipler çıktı. 1.torbadan çekebileceğiniz kolay bir takım yok. O yüzden Manchester United’a fazla üzülmeyeceksin. Hatta şanslı bile olabilirsin maç takvimine göre. Geçmişte Fenerbahçe ve Beşiktaş karşısında gruptan çıkmayı garantileyince yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkmış ve sahadan galibiyetle ayrılmıştık. Aynı durum niye bir daha olmasın. Kuranın şanslı sayılacak tarafı 2. ve 3. torbanın kendi içindeki en sıkıntılı ve sorunlarla boğuşan 2 takımının Bursa’ya çıkması.

Valencia son dönemde yaşadığı mali krizden kurtulmak için David Villa ve David Silva’yı elden çıkardı. Giden diğer isimler Marchena, Alexis ve Zigic de takımın önemli oyuncularındandı. Zaten Valencia’nın Mehmet Topal başta olmak üzere maliyeti ucuz oyuncuları alması da bundandı. Tabi ki yine de kadroda önemli yıldızlar var. Joaquin, Vicente, Mata ve Soldado’yla her şeye rağmen tahlikeli bir takım.

Rangers ise geçen sezon 2 kupayı da kazanmasına rağmen mali zorluklarla boğuşan bir diğer takım. Nacho Novo ve Kris Boyd gibi kazanılan zaferlerin baş mimarları takımdan ayrıldı. Dünya Kupası’nda Slovakya formasıyla yıldızı parlayan Vladimir Weiss ile Premier Lig tecrübesine fazlasıyla sahip James Beattie’yi almasına rağmen Rangers eski günlerinden çok uzakta. Bu 3 takımın ortak noktası ise evlerindeki maçlarda rakiplerine cehennem ortamı yaratan statları. Old Trafford’u anlatmaya gerek yok. Mestella da Avrupa’nın en korkutucu statları listesinde ilk 3 ten düşmez. Ibrox da bu ikisinden çok farklı değil. Sonuçta Şampiyonlar Ligi tabi ki kolay değil ama Bursaspor rakiplerinin zaaflarını değerlendirebilirse ve kontrollü futbolunu bu platformda da oynayabilirse yüzümüzü güldürebilecek sonuçlar alabilir.

Hiç yorum yok: