20 Mart 2013 Çarşamba

Dün... Bireysel Zirve + Olcay ... Yarın

Milli formayı kimler kaç kere giydi
Olcay'a da helal !!!
A Milliler'in son kez medyada olduğu dönem daha çok Selçuk İnan üzerinden konuşulmuştu. Futbol tanrıları bizim tarafımıza geçmiş olacak ki Selçuk artık dünyada 1-2 takım/ülke dışında tartışılmayacak kadar büyük ve Emre-Mehmet ikilisi sakat. Üstelik oyuncularımızın uluslararası özgüveni zirvedeyken son 10 yılın en formda golcüsü Burak Yılmaz ve süper çaylak Olcay Şahan Abdullah Hoca'nın kadrosunu taçlandırıyor.

Artık fikstürleri okumayı öğrendiğimize göre; Macaristan ve Romanya ile aramızdaki reel farkın 3 puan olduğunu hepimiz biliyoruz. Mutlak Macaristan maçı tamam ya da devam anı olacak. Görülen o ki kalan Hollanda maçına kadar tek puan kaybı şansımız Romanya ile deplasmanda berabere kalmak olabilir. Romanya'nın da kalan maçlarda kaza yapmasını umarak son Hollanda maçında alınacak bir galibiyet ile 2. olma ihtimalimiz hala var. Ne de olsa futbolun matematiği bir bilinmeyenli...

Olcay'ın katılımı sonrası Sercan Saraer'in artık ilk 11de olmayacağını düşünebiliriz. Arda, Selçuk, Semih, Gökhan, Burak, Hasan Ali'yi de yazdığımızda Milli Takım 11'i belli oluyor. Yıllar yılı Arda'nın saha içindeki pozisyonu üzerinden yaşadığımız karmaşayı onu forvet arkasına fixleyerek aştığımıza göre Abdullah Hoca'nın golü kim atacak sorusuna Burak dışında bir cevap bulması gerekiyor. Fatih Terim'in de gördüğü sağ açık Hamit performansı üst düzey takımlar için yetersiz. Ama Olcay'ın bu performansı kanatsız sistemi imkansızlaştırıyor. Hemen söyleyeyim; Cuma günü ilk 11'de Olcay'ı göremezsem Abdullah Hoca'nın adaleti için bildiğim tüm duaları okuyacağım; Allah rahmet eylesin. 

Üç paragrafta A Milli takımın dününü, bugününü ve yarınını karaladım. Yarından sonrası ? 2014 treni kaçarsa 2016'ya nasıl hazırlanacağız ? Abdullah Hoca hangi "oyuncu gurubu" ile yola devam edecek ?

Hele bir Andorra ve Macaristan maçları oynansın.. 

Yarından sonra görüşmek üzere..

Hiç yorum yok: