4 Eylül 2012 Salı

Biri yedek biri sür direk - Cris & Meireles

Yeni transferler Cris ve Meireles'e kısa bir bakış...

Ujfalusi'nin sakatlığı sonrası Terim için 2 tercih vardı ; ya doğrudan forma giyecek ya da formayı Dany ile paylaşacak bir oyuncu. Cris transferi ile anladık ki Terim ikinci yolu tercih etmiş. Cris tecrübesi ve özellikleri ile Şampiyonlar Ligi ve ligde önemli deplasman maçları için sahaya çıkacak izlenimi yaratırken Galatasaray'ın kazanmaya oynayacağı çoğu maçta Terim'in tercihi Dany olacak. Cris hava toplarındaki hakimiyeti, yaslanmış savunma oyunlarındaki başarısı ve süpriz golcü kimliği ile öne çıkarken Dany sürati, top tekniği, oyuna katkısı ile Cris'in hala bir adım önünde. Keza Galatasaray'ın opsiyonu 25 maça bağlaması buna bir gösterge. Görünen o ki bu sezon Galatasaray'da en kilit görev Semih Kaya'nın olacak çünkü Milli oyuncunun partneri maç maç değişebilir...

Farklı kişilik, düz oyun.. Meireles

Öncelikle belirteyim, dünya üzerinde en çok beğendiğim oyuncuların başında gelir Raul Meireles. Sadece maç maç ve maç içi istikrarı bile Fenerbahçe'yi bir adım öteye götürmeye yetecektir. Menajerlik oyunu oynayanların aşina olduğu Box to Box teriminin en güzel karşılığı olan Meireles'in tranferini çok doğru yorumlamak lazım. Meireles'in  pas kalitesi ile oyunu yönlendirmesi, orta sahayı çekip çevirmesi beklenirse yanılgıya düşülmüş olur. Portekizli oyuncu rakip ceza sahasına yapacağı koşular, takıma kazandıracağı mücadele ve koşu kalitesi ve atacağı uzun mesafeli şutlar ile müthiş bir tamamlayıcı rol üstlenebilir. Aykut Kocaman yine değişik tarzda bir transfer yaparak kendini riske attı, artık tek yol var ; yeni bir Kocaman takımı izlemek yoksa Meireles önce Spartak sonra Sivas'ta izlediğimiz takımı değiştiremez. Kısacası Meireles özellikleri ile Fenerbahçelilerin yıllardır aradığı 2. Appiah olmaya en yakın isim fakat unutulmasın bu tarz oyuncular takım ne kadar oynarsa o kadar katkı verirler, katkıları takım performansı ile doğru orantılıdır. 

1 yorum:

Celal Abbas dedi ki...

Fenerbahçenin meirelessiz şu anki kadrosu eğer Avrupada yer almayıp geçen yılki gibi sadece türkiye liginde oynasaydı türkiye ligini süpürürdü. Süperlig takımları fenerbahçe gibi takımların defolarını ortaya çıkaramıyorlar. Bakın Vaslui bir maçta çıkardı fenerin defosunu. Sonrasıda çorap söküğü gibi geldi. Eğer Meirelessli fenerbahçe şampiyonlarliginde yer alsın yada şampiyonlar ligi önelemsi oynasın direkt defosunu çıkartırlar ortaya. Avrupa ligini kimse takmadığı için çok sorun yaşanmaz.

Galaatasarayıda aynı sorun bekliyor. galatasarayıda öyle bir çözeceklerki kabak gibi çıkacak ortaya defoları galatasarayın. Sonrada çık kaosun içinden.