19 Nisan 2012 Perşembe

Kim kaç eleme oynayacak ? - Play-off karmaşası - Kamil Grosicki - Serdar Kesimal

Kamil Grosicki - Polonya Milli Takımı
Türkiye Kupası yarı final maç tarihleri açıklandı. Bursaspor ile Eskişehirspor final için İzmir'de karşı karşıya gelecekler. Avrupa Ligi Grubunda da mücadele eden iki takımdan Finalist olan Fenerbahçe'nin Karabükspor'u eleyip finale çıkması halinde gelecek sezon Avrupa Ligi'ne katılmayı neredeyse garantilemiş olacak. Çünkü finalde kaybetseler bile Fenerbahçe %99 Şampiyonlar Ligi katılımcısı olacağı için Türkiye Kupası bileti onlara kalacak. Bir gariplik ise Eskişehir yada Bursaspor'dan Türkiye Kupasında finale kalan takımın aynı zamanda da Avrupa Ligi Play-off grubunu lider bitirmesi halinde ortaya çıkıyor. O durumda, Şampiyonluk grubu 4.sü maçlar oynanmadan Avrupa Ligi bileti almış oluyor. Henüz Play-off karmaşası içinde net kurallar belirlenmediği için yukarıdaki karışık tabloda kimin doğrudan katılacağını, kimin 1 kimin ise 2 ön eleme oynayacağını kestiremiyoruz. Tahminim Federasyon Yönetimi de böyle bir tablo ile karşılaşmak istemiyordur. Çünkü tur meselesinde çokça kıyamet kopar. Bu konu ile ilgili Uğur Meleke yazı yazmıştı ama henüz bir adım yok, ya da var benim gözümden kaçtı.

Uzun zamandır hakkında bir şeyler karalamak istediğim bir adam var ; Kamil Grosicki .. Polonyalı geçen sezon devre arasında Sivasspor'a transfer olmuştu. Türkiye'ye Kayserispor ile sözleşme imzalamak için gelen Grosicki, Kayserispor'un uzun süredir uğraş verdiği Nordin Ambarat transferini gerçekleştirmesi ile önce Ankaragücü ardından Sivasspor ile görüşmüş ve hayatının bugüne kadar önemli seçimini yaparak Sivasspor ile anlaşmıştı. ( Ankaragücün'deki karışıklıktan dolayı ) Aradan geçen 1.5 sezonda görüldü ki Grosicki, Amrabat'ın Kayseri'ye verebildiklerinden daha çok şey kattı takımına. Hızı, uzaktan şut yeteneği, hem sağ hem de sol kanatta görev alabiliyor olması Grosicki'nin en büyük avantajları. Özellikle Rıza Çalımbay'ın geniş saha oyunu ile performansı iyiden iyiye artan Polonyalı oyuncu yaz transfer döneminde takıma iyi paralar kazandırabilir. Polonya Milli Takımında da düzenli forma giyen ve EURO 2012'de ilk 11 oynaması beklenen Grosicki Türkiye'de parlayan oyuncular listesine girebilir. Bir not: Grosicki Terim'in istediği çabuk ve iki kanatta da oynayabilen oyuncu profiline çokça yatkın.

Serdar'a en çok koyan ise Bekir tarafından kesilmek olsa gerek.
Serdar Kesimal ; benim Fenerbahçe transferi öncesi en çok beğendiğim savunma oyuncularından biri idi. Almaya'dan aldığı eğitim ve Kayserispor'da elde ettiği tecrübeler ile Milli Takımın gelecek 10 yılı için Leverkusenli Ömer Toprak ile en güçlü stoper adayıydı. Sezon başı geçirdiği sakatlık ve sonrasında arda ardına yaptığı önemli hatalar Serdar'ı şimdilerde kulübeye mahkum etmiş gözüküyor. Benim asıl şaşırdığım ise Aykut Kocaman'ın Serdar'dan bu kadar kolay vazgeçmesi. Çünkü şimdilerde Bekir'den beklediği topu oyuna yerden sokma ve hücuma dahil olmak Serdar'ın belki de en belirgin özellikleri, hatta onu Fenerbahçe'ye getiren özellikler. Ben onu  oyun tarzı olarak Brezilyalı Lucio'ya benzetiyorum.Serdar da hiçbir zaman savunma özellikleri ile ön plana çıkmadı.  Bu uzun süreli oynamama periyodu ise Serdar'ın Milli Takımdaki potansiyel yerini Semih Kaya'ya kaybetmesine sebep oldu. Onun tekrar takıma dönmesi ise doğrudan Kocaman'a bağlı keza Serdar tarzında topla oynamayı seven savunmacılar maç temposundan uzaklaştıkça topla saha içindeki rahatlıklarını kaybederler, bu da zaten olmayan savunmacı kimlikleri ile sıradan bir oyuncu yapar. Öyleyse Fenerbahçe milyon euroları neden verdi ?

1 yorum:

mustafa arslan dedi ki...

Lucio öne çıktığında top kendi kalesine gol olarak dönmez genelde ama Serdar'da öyle oluyor. Formayı hak etmediği apaçık ortada. Bekir'de mücadelesi ve hırsı ile sonuna kadar hak ediyor. Hatta beklenenden iki kat daha iyi. Serdar gelecek sezon başında tekrar alacaktır formayı ama bugün değil. Olmaması da lazım zaten..