14 Temmuz 2011 Perşembe

Komisyoncu Toshack


Lig TV için yaptığımız Quiz programında konuklarımızdan biriydi Oktay Derelioğlu. 2010'un Eylül ayında yapmıştık çekimi. Kariyerinden bahsederken ''En sevmediğin teknik adam'' sorusuna hiç düşünmeden Toshack cevabını vermişti. Belli takmıştı ona ama konuya girdiği yer başkaydı. %10'cu demişti onun için. Biz dedik nasıl yani? ''Baba, adam o dönemdeki birçok transferden komisyon almıştı. Ohen'i hatırlayın. Adamın ileri gitmesi için itmemiz gerekiyordu diyerek'' bizi kırıp geçirmişti. Toshack'ı tanımadığımız için Oktay amma salladı ya demiştik. Ama bugün o sözümü geri alıyorum ben. Haber Marca'daydı. ''Seedorf, Toshack'a 60.000 Euro ödeyecek'' başlığı atılmıştı. Ne bu diye baktım ve kahkahayı patlattım. Olay şu. Clarence Seedorf, biyografisinde ve 2003'te katıldığı bir radyo programında Toschak'ı, Real Madrid'in başındayken yeni transferlerden komisyon almakla suçlamış. Mahkeme de bunun üzerine sonuçlanan davada Seedorf'u 60.000 euro ödemeye mahkum etmiş iftira ediyor diye. Sonra Oktay'ın lafları geldi aklıma ve güldüm. Ne yani tesadüf mü bu. Demek ki var bir şeyler.

O dönem Real'e transfer ettiği 2 oyuncuyu hatırlayın. Biri Fenerbahçe'den Baliç, diğeri Gençlerbirliği'nden Geremi. Elvir Baliç, 19 milyon dolara, o dönem için dedikodulara göre de 150 dolara Gençlere gelen Geremi, 5 milyon dolara geçmişti Real Madrid'e. Seedorf da o sezonun sonunda ayrıldı Real Madrid'ten. Onun gibi kariyerli bir oyuncu da Toshack'a boşu boşuna iftira etmiş olamaz bence. Duydu yada konuşuldu o dönem bir şeyler belli. ''Baliç ve Geremi transferlerinden çok para kazandı'' demiş Seedorf. Hatta inanmıyorsanız sorun onlara diye de eklemiş. Kulüpte bazıları, gazeteciler aslında herkes Toshack'ın yaptıklarını biliyorlardı ama nedense sessiz kaldılar demiş Hollandalı. Tekten girmiş yani Toshack'a. Açıkçası ben inanıyorum Seedorf'a. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Türkiye'de yaptıkları da ortada. Ne diyelim o zaman: ''Seni %10'cu seni''

3 yorum:

TurkSports.Net dedi ki...

Küçük bi uyarı: Yazı içerisinde adı sürekli "Toschak" olarak yazılmış ama doğrusu "Toshack" olacak. Tam adı John Benjamin Toshack..

powerslide dedi ki...

oktay diyince inanılmıyor,
seedorf denince inanılıyor yani bunu anladık.

Beyzade dedi ki...

Turk Sports.Net uyarın için teşekkürler dalgınlık olmuş:))