25 Şubat 2011 Cuma

Önümüzdeki sezona bakacağız


Klişe ama Beşiktaş'ı anlatacak başka bir şey yok. 1 hafta içinde 12 golü açıklamak kolay değil. Üç 4'ten en masumu Fenerbahçe maçı.Açıklaması var çünkü. Ama 2 Dinamo Kiev maçını kimse kimseye anlatmaya, konuşmaya, tartışmaya çalışmasın. Kiev 2 maçta toplamda 10 pozisyona girdi, 8'i gol oldu. Takım savunması, kadro dizilişi hatalı diyoruz ama futbolcularında günler geçtikçe kaybolan özegüvenini, motivasyonunu da unutmamak lazım. Özellikle bu gece tam bir utançtı. Her ne kadar yönetim, Schuster'le her şekilde yolda devam, önümüzdeki sezonun takımını kuruyoruz dese de bundan ya futbolcuların haberi yok yada Beşiktaş'ın hoca adayları çoktan belli. Bir sonraki sezonun takımını kuruyorsan sonuçlara bakmaksızın belli bir kadroyla oynar, takımın iyice oturmasını sağlarsın. Artık sistemin, oyuncuların yerleri belli olur. Sürpriz 11'lerle çok karşılaşmaman lazım. Yönetimin açıklamasına rağmen bence Schuster gidecek. Bazen planlamalar yapsanız bile alınan sonuçlar ne kadar ileriyi düşünürseniz düşünün sizi bazı kararlar almaya zorlar. Schuster'in de gidiş bileti bu sonuçlar olacak. Yönetimi anlayabiliyorum. Yıldızların başına herhangi bir ismi getiremezsiniz. Bu kadro hücum oynamak için kuruldu. Gelen teknik adamın da tarzı bu olmalı ve ismi büyük olmalı. Saygı duyacakları bir teknik adam olmalı.

Açıkçası işi zor Beşiktaş'ın. Ama gelen kim olursa olsun, daha şimdiden bazı isimler kesinlikle gönderilmeli. Aurelio, Nobre, Bobo ve Ferrari'nin bileti sezonun son maçının ardından hemen kesilmeli. Ferrari zaten gidecekti. İlk 3 isim ise kafaları karıştırdığı için yol verilmeli. Aurelio, eski gücünden çok uzak ve maç içerisinde bir kere bile ileriye oynamayı düşünmüyor. Kenardaki Necip'e çok yazık oluyor. Oynama sebebi ise sadece Necip'ten daha tecrübeli ve yerli olması. Nobre, son derece iyi niyetli bir şekilde mücadele ediyor ve varını yoğunu ortaya koyuyor. Ama verim yok. Oynama sebebi yerli olması ve ileride hücum pres yapması. Bobo ise en çok üzüldüğüm. Almeida'nın alınmasına en başından itibaren karşı çıktım. Kaliteli bir oyuncu olmasına rağmen kesinlikle Bobo'dan iyi değil. Bobo'dan daha iyi olan tek özelliği oyunun içinde daha çok olması. Ama onun dışında diğer özellikleri Bobo'dan aşağıda. Şimdi yeni aldığı için Almeida'yı kesemeyeceğine göre Bobo'ya yol vereceksin. Çocuğa da yazık. Devre arasının tek doğru transferi Simao. Beşiktaş'ın çok ihtiyaç duyduğu bir bölgeye yapılmış, nokta atış. Ama onun dışındakiler son derece gereksiz. Gelecek sezon saydığım isimleri gönderip, 4-5 gelecek vaat eden yerli oyuncu da alınırsa bu takım iyi işler yapabilir. Ama eldeki kadro son derece kalabalık ve kafa karıştırıcı.
Not: Bu arada maç sonunda Schuster'le röportaj yapan Sabri Ugan'ı da yürekten tebrik ediyorum. Geçen hafta Schuster'i aşağılarcasına soru soran Uğur Önver'den ve dün Inter-B.Münih maçını katleden Gökhan Telkenar'dan sonra bir maç nasıl anlatılır, maç sonu röportaj nasıl yapılırın dersini çok iyi verdi. Star TV'nin diğer spikerlerinin Sabri ağabeylerini örnek alması gerekiyor.

1 yorum:

Era Brown dedi ki...

Schuster'i gonderebileceklerini sanmiyorum. Bugun gitse besiktas mali olarak 5 yil daha toparlanamaz. Ayrica o yildizlar Schuster referansi ile geldi. Onlari artik ellerinde tutamazlar. Bobo/Almeida kiyaslamana kesinlikle katiliyorum. Ancak gonderilmesi gereken bobo degil, almeida bence. Ha ayni adamdan 2 taneye ne gerek var derseniz nobre'yi yollayin, almeida bobo ikilisi kalsin. Ben cok futboldan anlamam ama nobre bence cok iyi bir oyuncu, ancak misyonu yanlis. Kadrolar kurulurken kenardan gelip oyunu degistirebilecek isimler kadroya eklenir. Nobre boyle bir oyuncu , her antrenor'un kenarda oturtup sonradan oyuna sokabilecegi bir oyuncu. Sezon basinda bjk ipleri kesmemisken organize bir takimda ne kadar verimli oynayabilecegini gostermisti.