26 Ağustos 2012 Pazar

Hayaller ile Gerçekler Kuyt ile Selçuk kadardır

Kocaman takıma doğru..
Gaziantespor karşısında izlediğimiz Fenerbahçe Aykut Kocaman'ın hayalleri ile futbolun gerçekleri arasındaki fark kadar. Bir futbol takımının realitede Selçuk Şahin - Mehmet Topal orta sahası ile yapabilecekleri ile Sow-Kuyt-Krasic hücum hattının yapamayacakları arasındaki kadar yani.

Futbol basit bir matematiğe dayanır. Fakat bu 4 işlemde toplama değil çıkarma esastır. Sahada yer alan 11 oyuncu arasındaki tüm 2li kombinasyonlar için aradaki fark ne kadar ufak ise takım o kadar kalite yansıtır. Matematikçilerin mutlak değer diye adlandırdıkları bu sayının 0'a yakınsamasıdır makbül olan. Kısacası takımınızın toplamını en kaliteli oyuncunuz ile en kalitesiz oyuncunuzun arasındaki fark belirler. İşte Fenerbahçe de Kuyt ile Selçuk Şahin'in farkı kadar futbol oynayabilir. Çünkü Selçuk Şahin'in yapabildikleri, Kuyt'un hayalleri karşısında deve cüce rolu oynayabilir sadece. 

Aykut Kocaman ise tüm bu tutarsızlıkların içinde kendini bulmaya çalışıyor hala. 3 yıl önce eline verilenleri değiştirememenin ağır baskısı ile sahada oynananın kendisine ait olmadığını bilmek psikolojisi çok gelmiş olmalı ki ortaya çıkan tüm kötü sonuçları da göze alarak ilk kez açıktan savaşmaya başladı. Kimileri onu Don Kişot olarak adlandırsa da aslında bu mücadele onun varoluş tohumu; tutmazsa ölecek...

Sakın ha dün izlediğiniz Fenerbahçe'yi Alexli takımlar ile karşılaştırmayın. Asıl turnusol kağıdı bir sene sonra bugün ortaya çıkacak. Umarım Kocaman gerçek takımını gördükten sonra kaybettiği 3 seneye yanmaz ve umarım Fenerbahçe yönetiminin Kocaman bir takım için sabrı vardır. Ama benim umudum yok... Neden mi ? Maç oynanırken sahaya bile girebilen başkandan herşey beklenir de ondan...

Saygılar..

1 yorum:

mustafa arslan dedi ki...

Şu maçtan sonra Selçuk Şahin'i eleştirmek çok saçma olmuş.. Tamam durumu belli ama iki maçtır takımı hücuma çıkaran adam bu adam. Bari iyiyken iyi demesek bile kötü demeyelim.